Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz Luisa Figa, dosadašnjeg kapetana, i Pedra Pauletu, najboljeg strijelca u povijesti nacionalne momčadi Portugala, svoj je odlazak najavio i Cristiano Ronaldo. Ali on odlazi iz Manchester Uniteda.


Figo i Pauleta svoj su odlazak iz reprezentacije objavili nakon sinoćnje utakmice s Njemačkom. Obojica 33-godišnjaci, izjavili su to portugalskoj televiziji nakon što je njihova momčad poražena u utakmici za treće mjesto s 3:1.

Vezani članci Bolnica, ilustracija (Foto: Getty Images) Kao sedma na svijetu: Većinski katolička zemlja izglasala legalizaciju eutanazije Koronavirus u Portugalu Srušili sve rekorde: Zabranili su građanima putovanja izvan zemlje, a bolnice su pod golemim pritiskom

"Ovo je bila moja posljednja utakmica za nacionalni tim. Odlazim u vrijeme dok je portugalski nogomet na visokoj razini", rekao je Figo koji unatoč dobrim igrama nije uspio nadmašiti legendarnog Eusebia koji je na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. doveo svoju momčad do trećeg mjesta na svijetu.

Istovremeno, njihov suigrač Cristiano Ronaldo, koji je do Svjetskog prvenstva bio zvijezda Manchester Uniteda, izjavio je da više ne može igrati za taj klub.

"Ne mogu ostati u Engleskoj. Svi znaju da je moj san igrati u
Španjolskoj", kazao je Ronaldo potvrdivši nagađanja da je njegovoj karijeri u engleskom nogometu došao kraj nakon sukoba s Wayneom Rooneyem, koji je isključen u utakmici u kojoj je Portugal izbacio Englesku, a Ronaldo je optužen da je isprovocirao Rooneyevo isključenje.

Nakon toga engleski navijači i mediji uzeli su Ronalda na zub, a njemu je preostalo samo konstatirati kako "ne može igrati tamo gdje ga navijači ne žele".

Ronaldo je nedavno iskazao interes za prelaskom u madridski Real, a odluka o tome trebala bi biti donijeta u idućih nekoliko dana.