Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Englezi protiv Hrvatske bez Ferdinanda i Terryja, Beckham opet in

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski izbornik Steve McClaren objavio je sastav za prijateljsku utakmicu s Austrijom 16. studenoga u Beču i kvalifikacijski susret za Euro 2008. protiv Hrvatske na Wembleyu 21. studenog.

Kapetan Engleske John Terry propustit će obje utakmice jer se još nije dovoljno oporavio nakon operacije koljena na koju je morao nakon susreta s Rusijom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna McClaren spreman pozvati Lamparda Slika nije dostupna McClaren i dalje vjeruje vrataru Robinsonu

Kako zbog suspenzije protiv Hrvatske ne može nastupiti niti Rio Ferdinand, McClaren se našao u velikim problemima kako složiti obranu u kvalifikacijskom finalu. 

Povratnik u redove "Gordog Albiona" je David Beckham koji je izborniku dokazao da je u dobroj formi unatoč nedavnoj ozljedi ligamenata koljena. McClaren je naime, prošli tjedan odletio u Los Angeles kako bi provjerio stanje. 

"Provjerio sam kako je s ozljedom i sve je u redu. Dugo nije igrao, no stavio sam ga u momčad jer nam bez Terryja i Ferdinanda fali igrača s iskustvom u velikim utakmicama, a on ga svakako ima", rekao je McClaren. 

Beckham će tako najvjerojatnije upisati 98. i 99. nastup za
Englesku, pa mu je ostvarenje želje da postane tek peti engleski igrač koji je odigrao 100 utakmica za reprezentaciju, nadomak ostvarenja.

Dobra vijest za engleskog izbornika jest oporavak Ashleya Colea, koji je zbog ozljede gležnja propustio utakmicu s Rusijom.  Oporavili su se i Micah Richards te Owen Hargreaves.

Iako se spekuliralo da bi McClaren u momčad mogao pozvati i mladog napadača Arsenala Thea Walcotta, on je ipak uvršten na popis Stuarta Pearcea za mladu reprezentaciju (U-21). 

McClaren je uvjeren da će se ipak uspjeti kvalificirati.  

"Moramo razmišljati pozitivno. Razočaravajuće je to što to više nije samo u našim rukama, ali moramo se nadati da Izrael može iznenaditi Rusiju. Cijelo vrijeme sam imao osjećaj da će utakmica s Hrvatskom na Wembleyu biti odlučujuća i još uvijek vjerujem u to", rekao je McClaren. 

Vratari: Paul Robinson (Tottenham Hotspur), David James (Portsmouth), Scott Carson (Aston Villa)

Obrana: Wes Brown (Manchester United), Sol Campbell (Portsmouth), Ashley Cole (Chelsea), Joleon Lescott (Everton), Nicky Shorey (Reading), Phil Neville (Everton), Micah Richards (Manchester City), Wayne Bridge (Chelsea)

Srednji red: David Beckham (LA Galaxy), Shaun Wright-Phillips
(Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Aston Villa), Joe Cole (Chelsea), Frank Lampard (Chelsea), Ashley Young (Aston Villa), David Bentley (Blackburn Rovers), Stewart Downing (Middlesbrough), Owen Hargreaves (Manchester United)

Napad: Michael Owen (Newcastle United), Wayne Rooney (Manchester United), Alan Smith (Newcastle United), Peter Crouch (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene