Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Intervju s Eduardom: 'Hrvatska i bez mene može iznenaditi na EP-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Osijećam se odlično, lakše mi je i nisam više tužan. Sada mi je teško biti stalno doma i ništa ne raditi', kazao je Edurado da Silva u intervjuu za Arsenal TV u kojem priča što je proživljavao nakon nesreće koja se dogodila za vrijeme utakmice kada mu je Martin Taylor brutalnim startom slomio nogu.

Eduardo je optimističan i vjeruje u svoj potpuni oporavak. No, nigdje ne želi brzati, kaže kako mu je prvi plan odlazak na rehabilitaciju, i to što brže. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Eduardo: 'Idućih nekoliko mjeseci su presudni' Slika nije dostupna 'Jedino što su oni napravili jest da su Eduardu jednom kupili tenisice'

Na upit kako se nosi s psihičkom stranom ozljede, Dudu odgovara da je prošao i gore stvari. 

'Mislim da neće biti nikakvih problema što se psihe tiče, a i fizička povreda nije teška kao što se činila na snimci. Sve ovisi o meni i mojoj glavi', dodao je.

Eduardo slabo pamti sam trenutak nesreće. 

'Gledao sam svoje stopalo koje je malo krivo stajalo. Ne znam je li me bolilo, no uhvatila me panika, nervoza i strah. Kada se to dogodilo, nisam znao koliko je ozbiljno, pomislio sam samo da ću sigurno morati ići u bolnicu na operaciju i da ću dobiti gips', ispričao je Dudu te dodao kakao je sada siguran da će sve biti u redu i da će se vratiti.

Velik medijski interes kao i onaj javnosti prošao je mimo njega. Dudu iskreno priznaje kako ništa nije pratio te da ga u to teško vrijeme ništa nije ni zanimalo. 

Martin Taylor, nogometaš Birminghana koji mu je slomio nogu, došao ga je posjetiti u bolnicu, no baš u to vrijeme Eduardo je bio na operacijskom stolu tako da se susret nije dogodio.

Eduardo je, silom prilika, prihvatio činjenicu da neće sudjelovati na EP u lipnju 2008. godine. Još ne zna hoće li prvenstvo gledati od kuće ili s tribina, i tu će presudnu riječ imati povrijeđena noga.

'Hrvatska i bez mene ima jaku momčad i daleko će dogurati. Ako smo dva puta mogli pobijediti Engleze, onda sigurno možemo iznenaditi na EP-u', kaže Da Silva.

Eduardno je naglasio kako mu je mnogo značio Bilićev posjet u bolnicu. Tvrdi da ga je on motivirao i pružio mu podršku, a to mu je u tim trentucima bilo najbitnije.

Dudu jedva čeka povratak na nogometni teren, no priznaje da će se sigurno čudno osijećati. Ne želi brzati, kaže, mora se 100 posto oporaviti i biti potpuno siguran u sebe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene