Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis Cup: Hrvatska - Italija 2-1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je 2-1 protiv Italije u dvoboju Euroafričke zone Davis Cupa koji se igra u Dubrovniku. Drugi bod Hrvatskoj donijeli su Mario Ančić i Marin Čilić koji su u dvoboju parova svladali Simonea Bolellija sa 7-6 (3), 6-4, 1-6, 6-3, te Hrvatskoj za ukupnu pobjedu nedostaje još jedan bod iz dva nedjeljna susreta.

U slučaju pobjede Hrvatska će u rujnu igrati dvoboj za povratak u Svjetsku skupinu u 2009. godini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prpić: Bolji smo od Brazilaca Slika nije dostupna Federer opet igra u Davis Cupu

Naši su tenisači odlično otvorili susret, te vrlo brzo poveli sa 3-0. Ančić i Čilić osvojili su igre na svoj početni udarac, dok to nije uspjelo Talijanu Staraceu. No, prednost "breaka" naš par nije uspio zadržati, jer je kod vodstva 4-2 Čilić izgubio servis, pa je pobjednik prve dionice igre odlučen u "tie-breaku". 

Do 3-3 u odlučujućoj igri svi poeni su išli paru koji je bio na servisu, a tada je Mario Ančić pokazao da je za klasu bolji igrač od ostalih na terenu. Nakon izmjene dijagonala s Bolellijem s osnovne linije ugledao je prazan prostor koji je Starace ostavio na paraleli, te neobranjivo pogodio za "mini-break". Potom je Ančić osvojio oba boda na svoj sevis, da bi set okončao Čilić s dva odlična udarca nakon Staraceova servisa.

Ishod prvoga seta prilično je utjecao na Bolellija koji je vrlo nervozno krenuo u drugi, te odmah na početku izgubio servis i to bez osvojenog poena uz dvije dvostruke servis pogreške. Bolelli je kod vodstva našega para 3-1 još jednom izgubio servis, te je drugi set praktički bio odlučen. Malo se situacija zakomplicirala kada je Ančić pri vodstvu 5-2 izgubio servis, no Čilić je ipak kod 5-4 realizirao servis za vodstvo od 2-0 u setovima.

U prvoj igri trećega seta naši igrači imali su dvije lopte za oduzimanje servisa Staraceu, a nakon što to nisu iskoristili upali su veliku krizu, pogotovo Marin Čilić, te su Talijani vrlo brzo stigli do vodstva 5-0.

Krajem trećega seta ipak je naš par uspio povratiti ravnotežu, pa su do rezultata 3-2 za Ančića i Čilića u četvrtom setu svi igrači osvajali gemove na svoj početni udarac, a potom je na scenu ponovno stupio Mario Ančić. Prvenstveno zahvaljujući njegovim reternima Bolelli je još jednom izgubio servis, što se pokazalo ključnim. Do kraja dvoboja i Ančić i Čilić su zadržali svoj početni udarac za važnu pobjedu.

U nedjelju bi prvi dvoboj s početkom u 13 sati trebali igrati Ivo Karlović i Andreas Seppi, a nakon njih Mario Ančić i Simone Bolelli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene