Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatskog nogometaša Darka Matića (27), koji nastupa za kineskog prvoligaša Teda Tianjin, sportski su novinari i nogometni stručnjaci izabrali u najbolju ekipu netom završenog prvenstva u toj zemlji, a ujedno je proglašen i za najboljeg zadnjeg veznog igrača kineske lige.


"Ova su me priznanja obradovala i dala poticaja da svoju karijeru nastavim u Kini", izjavio je Matić koji je prije godinu dana iz slovačkog prvoligaša Semec prešao u kinesku Teda Tianjin i potpisao jednogodišnji ugovor s tom ekipom koja je osvojila peto mjesto u kineskom prvenstvu.

Vezani članci Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Dnevnika Nove TV: Kako izgleda mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj? Slika nije dostupna Libar u Tvornici uz posebnog gosta - Darka Rundeka!

"Četiri prvoplasirane ekipe kineske lige su me po završetku
ovogodišnjeg prvenstva pozivale da pređem u njih. No ja sam ipak odlučio produžiti ugovor sa Teda Tianjinom na još godinu jer sam se navikao u toj ekipi, a iznimno sam zadovoljan i financijskim iznosom novog jednogodišnjeg ugovora", rekao je Matić.

Igrajući na poziciji zadnjeg veznog igrača u Teda Tianjinu Matić je u proteklom kineskom prvenstvu oduzeo najviše lopti protivničkim ekipama, a i više je puta tijekom kineskog prvenstva proglašavan igračem kola.