Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bormio: 100 tisuća kubika umjetnog snijega za spust!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori dvaju muških spusteva za Svjetski skijaški kup u talijanskom Bormiu izveli su pravi pothvat jer su uspjeli sa 47 snježnih topova zasnježiti dugačku stazu Stelvio u uvjetima toploga vremena i skoro bez prirodnog snijega.

Nedostak snijega i toplo vrijeme napravili su pravi kaos u
ovosezonskom rasporedu Svjetskog skijaškog kupa, a najviše štete je kod brzih disciplina, pa je u opasnost došlo i natjecanje u Bormiu.
 
No, 47 snježnih topova radili su danonoćno i na stazu Stelvio izbacili više od 100 tisuća kubičnih metara umjetnog snijega.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

- Radili smo neprekidno skoro 50 dana, uz upotrebu snježnih topova i helikoptera te napravili pravo čudo, kazao je jedan od organizatora, ne odavši cijenu organizacije.

No, procjenuje se da kubik umjetnog snijega, računajući i potrošnju električne energije i radne snage, košta oko 2,5 eura.

Prvi spust u Bormiu u četvrtak zapravo je onaj premješten iz Val d'Iserea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene