Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Zagreb Stahovskom, Ljubičić ostao bez devetog naslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinac Sergij Stahovski pobjedom u finalu ATP turnira u Zagrebu protiv Ivana Ljubičića došao je do svog prvog turnirskog naslova u karijeri.

Stahovski, do ovoga turnira 209. igrač svijeta, je u glavni turniru ušao kao "lucky loser", odnosno nakon što je izgubio u posljednjem kolu kvalifikacija, a od turnira je odustao Francuz Michael Llodra. To je prvi put nakon 1991. godine i trijumfa Argentinca Christiana Miniussija u Sao Paulu da je neki igrač kao "lucky loser" osvojio turnir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Linije veleposlanstva zagušene Radi se plan evakuacije hrvatskih građana iz Egipta Slika nije dostupna Kraj životne drame Obitelj prvog hrvatskog redarstvenika dobila novi dom

Do nastupa u Zagrebu Stahovski je imao samo jedan nastup u četvrtfinalu nekog ATP turnira, a najbolji ranking u karijeri bilo mu je 158. mjesto iz listopada 2006. godine. Od ponedjeljka će biti znatno bolje plasiran.

Ljubičić je Zagreb osvojio 2006., no i prošle i ove godine zaustavljen je u finalu. Lani ga je svladao Cipranin Marcos Baghdatis, a ove godine veliko iznenađenje Stahovski. U sva tri izdanja Zagreb Indoorsa Ljubo je skupio 13 pobjeda i dva poraza.

Ljubičić je tako ostao na osam ATP naslova u karijeri - osim Zagreba 2006. dvaput je osvajao Beč (2005, 2006), a u svojoj riznici ima i naslove pobjednika Lyona (2001), Metza (2005), Dohe (2007) i Hertogenboscha (2007). U ATP finalima je Ljubičić gubio 12 puta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene