Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći Karamarko?

SLUČAJ INA - MOL: Reakcije političara na sporne dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miro Bulj se prilikom otvaranja svojeg ureda saborskog zastupnika u Sinju, dotaknuo i slučaja Ina-Mol. Reagirao je i Ivan Vrdoljak.

Saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, pozvao je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da istraži članove Vlade, ali i saborske zastupnike. 'Ovim putem pozivam one koji ne rade svoj posao, a to je to Povjerenstvo, da provjere. Ti ljudi zbog sukoba interesa ne mogu biti na određenim pozicijama, ako su u sukobu interesa, a poglavito oko naših nacionalnih firmi, privatizacija, kao što je bio slučaj bezbroj puta do sada', rekao je Bulj.

Vrdoljak: Politička odgovornost Karamarka ako je MOL-ov lobist plaćao savjete njegovoj supruzi

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Slika nije dostupna Što dalje? Traži se ulagač i za INU

Predsjednik HNS-a i bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u utorak da ‘mora postojati politička odgovornost’ potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, ako se ustanovi da su točni dokumenti koje je objavio tjednik Nacional, a koji u nezgodnu situaciju dovode Tomislava Karamarka, njegovu suprugu i lobista mađarskog MOL-a Josip Petrovića.

Više o ovom slučaju gledajte u Dnevniku Nove TV. ‘Ako se ustanovi da su ti dokumenti točni, politička odgovornost mora postojati, bez obzira što piše u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. To nije pitanje hoće li ga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kazniti sa pet, deset, 15 ili 20 tisuća kuna - to je država i nacionalni interes’, rekao je Vrdoljak novinarima u Središnjem uredu HNS-a.

Na pitanje treba li Karamarko odstupiti pokaže li se to točnim, Vrdoljak je odgovorio kako to treba pitati njega (Karamarka), te istaknuo kako politička odgovornost znači da bi trebao dati ostavku. (I.D. / M.M. /Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene