Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Bernardića nazvao lažovom

Plenković opet napao Milanovića i prozvao medije: "Čovjek laže. Laži i manipulacije plasira i kroz svoje ljude u medijima"

Andrej Plenković
Andrej Plenković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković Premijer Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago i premijer Andrej Plenković Galerija 1/3 >>
U središnjici HDZ-a u Zagrebu održala se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Posljednji je to veliki sastanak prije predsjedničkih izbora u nedjelju. Predsjednik stranke stao je pred novinare.

U HDZ-u je završio sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Tema su bili predsjednički izbori.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Iz minute u minutu Tko je korak bliže sastavljanju Vlade? Koškanja na ljevici, a ljuti protivnici naći će se na jednom mjestu Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Predsjednik stranke Andrej Plenković nakon sastanka komentirao je izjave šefa SDP-a Davora Bernardića da je glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas za korupciju. 

"On kao i njegov kandidat laže. Čovjek laže. Ovakva teza je nešto što on cijelo vrijeme govori, u Saboru. Perpetuira tezu koja ne stoji", kazao je Plenković i dodao da njegova Vlada poštuje neovisnost pravosudnih tijela te da se bore protiv korupcije. 

Na molbu da komentira i fotomantažu na kojoj Zoran Milanović ima uzdignuta tri prsta, Plenković je rekao da bi volio da se njega pita na koliko je on fotomontaža bio te da zadnjih nekoliko godina doživljava negativnu kampanju. A onda se obrušio na medije.

"Uključujući i ovakve laži od samog kandidata SDP-a na ozvim izborima. Čovjek od 2016. iznosi neistine, laži koje onda preuzimaju pojedini akteri na krajnjoj desnici i zagađuju medijsko, internetski i komunikacijski prostor. Sve što je o meni izgovorio je laž. Pogledajte sve njegove izjave. Recimo ova zadnja njegova izjava da imam loše mišljenje o predsjedniku Tuđmanu. Čovjek laže. Vrlo je važno imati na umu da netko tko pretendira biti predsjednik države je u stanju izgovoriti takvu laž. Da bi učinio što? Da bi poslao poruku biračima desnice da ne glasuju za Kolindu Grabar-Kitarović jer je ona kandidatkinja HDZ-a i drugih stranaka nego da daju glas nekome druge. To je ta vrsta laži i manpulacije koju on plasira i kroz svoje ljude i kroz svoje ljude u medijima", izjavio je Plenković ali nije htio otkriti na koga je mislio. 

"Ja sam toliko precizno analizirao sve što u prostoru postoji, od koga dolazi i u kojem trenutku“, dodao je i dalje nije htio otkriti na koje ljude u medijima je mislio.

Upitan je li dao savjet Kolindi Grabar-Kitarović uoči večerašnje debate, s obzirom da se on sam sučelio sa Zoranom Milanovićem uoči parlamentarnih izbora, Plenković je rekao da je Grabar-Kitarović već u debati u prvom krugu bila izvrsno pripremljena.

Novinare je zanimalo u kojoj fazi je odluka koju je najavio na Badnjak prije nekoliko godina, o mogućoj kupnji Ine od MOL-a. 

"Konzultanati rade na poslu koji im je povjeren", rekao je, a na pitanje hoće li na to sve utjecati današnja presuda, Plenković je rekao da su to dva odvojena procesa.

"Nema sjekira" 

Na sastanku Predsjedništva predstavilo se izvješće o dosadašnjem radu, ali i dogovaralo sljedeće poteze. Predsjednik stranke, Andrej Plenković je prije sastanka istaknuo kako zajedno rade na pobjedi svoje kandidatkinje na izborima.

U njezinu su pobjedu uvjereni, a u stranci, kažu, nema većih nesuglasica.

"Nema sjekira, svi su mobilizirani od početka! Što se tiče HDZ-a imate tijela stranke imate odlulke, svi su se ujedinili oko odluka da se stane iza predsjednice i svi su trebali, mogli i imali prostor se angažirati koliko god mogu", izjavio je Plenković uoči sjednice.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene