Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI INTERVJU

Ivan Pernar za DNEVNIK.hr najavio masovna državna odlikovanja: ''Bandiću bih u zatvor nosio Bibliju i propovijedao evanđelje''

Predsjednički kandidat Ivan Pernar
Predsjednički kandidat Ivan Pernar DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predsjednički kandidat Ivan Pernar Predsjednički kandidat Ivan Pernar Foto: DNEVNIK.hr Predsjednički kandidat Ivan Pernar Predsjednički kandidat Ivan Pernar Foto: DNEVNIK.hr Predsjednički kandidat Ivan Pernar i novinarka Lana Ružičić Predsjednički kandidat Ivan Pernar i novinarka Lana Ružičić Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednički kandidat Ivan Pernar Galerija 1/4 >>
Predsjednički kandidat Ivan Pernar u intervjuu za DNEVNIK.hr poručio je da neće biti potrebe za iznošenje s Pantovčaka te najavio da će i kao predsjednik ići na deložacije. Najavio je i masovna državna odlikovanja.

''Moj program je sloboda države i sloboda našeg naroda. Nažalost, unutar Europske unije i NATO-a taj program nije ostvariv jer nam unutarnju i vanjsku politiku nameće netko drugi, a ne možemo mi sami odlučiti'', rekao je Ivan Pernar predstavljajući svoj program za predsjedničke izbore.

Pročitajte i ovo Predsjednički kandidat Ivan Pernar - 1 Utrka za Pantovčak Ivan Pernar - predstavljanje predsjedničkih kandidata Slika nije dostupna Organizirao i prosvjede Prije bi ga nosili policajci, sad ga iznosi saborska straža: Ivan Pernar karijeru je izgradio na deložacijama

Upozorava da u ključnim elementima, a to su stvaranje novca, porezi i vanjska politika, Hrvatska više nema nikakvu autonomiju i suverenost. ''Ja bih htio da hrvatski narod vlada hrvatskom državom putem svojih predstavnika kako je Ustav zamislio, ali oni koji su vukli Hrvatsku u EU i NATO to su oduzeli hrvatskom narodu'', rekao je Ivan Pernar. Njegova je želja da Hrvatska vojska ne bude u Afganistanu i ''tamo služi Americi, nego da služi hrvatskom narodu i čuva hrvatsku granicu''.

Predsjednički kandidat Ivan Pernar Predsjednički kandidat Ivan Pernar Foto: DNEVNIK.hr

O iznošenju i deložacijama

''Mediji mi ne mogu oduzeti popularnost'', rekao je Pernar i dodao da mu na popularnost nije utjecao razlaz od Živog zida. Pernar se ''proslavio'' čestim iznošenjem iz sabornice pa smo ga pitali hoće li ga iznositi i s Pantovčaka. ''Mediji se bave žutim detaljima, a nitko se ne bavi time zašto me odnose. Čim spomenem 24 milijuna kuna koje je HDZ uzeo preko Fimi medije, nastane tarapana'', rekao je Pernar. Kaže da ga s Pantovčaka neće odnositi jer nema minutnog ograničenja za govor. ''Mogu govoriti kada želim, gdje želim i jednostavno za iznošenje neće biti potrebe'', objasnio je.
Rekao je da će i kao predsjednik ići na deložacije te nastaviti ukazivati na razne društvene probleme, ali i nastaviti zalagati se za legalizaciju marihuane.

Koji bi mu bio prvi potez na Pantovčaku?


''Opća amnestija za sve koji su u zatvoru zbog marihuane, sve bih oslobodio jer marihuanu ne smatram opojnom drogom, nego ljekovitom biljkom'', rekao je. Potom bi uskratio suglasnost da hrvatska vojska bude u Afganistanu i Litvi. ''Planiram u skladu sa svojim ovlastima dati državno odlikovanje svim našim građanima koji se još nisu odselili iz zemlje. Možda će to biti red kralja Zvonimira s lentom. Svi će dobiti odlikovanje, izuzev onih koji su u zatvoru osuđeni za nasilna djela'', objasnio je. Podsjetio je da je jedini kandidat koji se zalaže za slobodu izbora po pitanju cijepljenja.
Uzori su mu Ante Starčević i Stjepan Radić, a kaže i da ima dobre savjetnike.

Predsjednički kandidat Ivan Pernar Predsjednički kandidat Ivan Pernar Foto: DNEVNIK.hr

Tko će mu biti savjetnici na Pantovčaku?


 

Pernar kaže da on ne bi posjećivao Milana Bandića kada bi bio u zatvoru. ''Eventualno bih otišao njemu tamo da ga posjetim i propovijedam evanđelje, da čitamo Bibliju zajedno i da mu ukažem na to da je put kojim je išao bio pogrešan. I ako kojim slučajem on doživi promjenu u svom srcu, to je najveća bitka i najveća pobjeda. Kolače bih nosio domovima gdje su nezbrinuta djeca', objasnio je Pernar.

DA/NE pitalice i o pušenju marihuane

Za kraj je otkrio da si pod bor želi jedan kolač od Kolinde.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene