Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju kupaonicu, sobe...

Prvi građani preuzeli ključeve svojih privremenih domova u kontejnerskom naselju u Petrinji: ''Toplo je, a što je najvažnije - suho je''

Aktualno Galerija Branko Vidović i Domagoj Mikić - Kontejner - 2 Branko Vidović i Domagoj Mikić - Kontejner - 2 Foto: DNEVNIK.hr Branko Vidović i Domagoj Mikić - Kontejner - 1 Branko Vidović i Domagoj Mikić - Kontejner - 1 Foto: DNEVNIK.hr Branko Vidović i Domagoj Mikić - Kontejner - 5 Branko Vidović i Domagoj Mikić - Kontejner - 5 Foto: DNEVNIK.hr Darinko Dumbović - Kontejnersko naselje - 2 Darinko Dumbović - Kontejnersko naselje - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Darinko Dumbović - Kontejnersko naselje - 1 Galerija 1/5 >>
U kontejnerskom naselju Sajmište u Petrinji prvi građani preuzeli su ključeve kontejnera.

Četrnaest građana Petrinje primilo je ključeve kontejnera smještenih u naselju Sajmište. Svaki je kontejner opremljen kupaonicom s tušem. Neki imaju dvije sobe.

Pročitajte i ovo Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje NIJE BIO POZVAN NA SASTANAK Gradonačelnik Petrinje: "Stožer je sam sebi svrha, a ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ" Slika nije dostupna Noći pune straha i neizvjesnosti Potreseni gradonačelnik Petrinje: ''Vozim se kroz grad, a moga grada nema. Moj grad je uništen...''

Obitelj Branka Vidovića trebala bi tijekom ovog tjedna useliti u kontejner, kad završe s čišćenjem i dezinfekcijom. ''Ovdje bismo bili neko vrijeme, nadam se ne dugo. Imamo neke radove na kući koje treba završiti. Očekujemo da bi ih mogli tijekom ljeta završiti i vratiti se u našu kuću'', kaže Branko.

Kaže da je kontejnerom zadovoljan. ''Toplo je, a što je najvažnije - suho je'', rekao je.

A gdje su druge obitelji, koje kontejneri čekaju, otkrio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Kaže da je ovo kontejnersko naselje svjetlo za Petrinjce.

''Ostali dolaze sutra ili prekosutra. Svi ovi kontejneri će biti malo. Ljudi daju poruku da žele biti u Petrinji i da žele topli dom. Ovi su kontejneri na visokoj razini standarda'', poručio je. Kaže da će u idućih sedam dana svi kontejneri biti potpuno opremljeni.

Naselje plaća Grad, rekao je Dumbović. ''Zasad nam ne fali ništa. Imamo još jedno naselje koje je u pripremi i koje će nam donirati Talijani. Važno nam je da nam dođe i rasvjeta, ali i poduzetnički dio kontejnerskog naselja, da s poduzetnicima, koji su nam izuzetno važni, ovdje imamo zajednički život'', rekao je.

Više doznajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene