Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar Mislava Bage

''Uglednicima koji žure u bolnice da cjepivo ne propadne ovo bi moglo biti najskuplje cijepljenje koje su imali''

Vlada se hvalila na kraju prošle godine da ima jasan sustav i plan. Može li se, nakon cijepljenja preko reda, govoriti o sustavu? Aktualna događanja u zemlji, među kojima i cijepljenje preko reda, komentirao je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

"Jasno je da sustava nema", kaže Mislav Bago na slučajeve cijepljenja preko reda. ''Dobili smo sustav u kojem smo imali sedam kategorija, pa kad vidimo ovaj sustav, to je olimpijska disciplina cijepljenja preko reda gdje se skače iz šeste kategorije u drugu.

Svi su odjednom visokorizični, neki su i ratni invalidi i sad se tek radi lista kriterija koje su to bolesti koje se mogu cijepiti'', kaže Bago. Podsjeća da susjedna Srbija već nekoliko tjedana ima sustav u koji se online registriraju oni koji se žele cijepiti, a Hrvatska na tome radi tek sada.

''Jasno je da je netko napravio sustav rastezljiv kao žvakaću gumu, pa može i ovako i onako. Zato sad vidimo se ove naše uglednike koji žure u bolnice pred kraj radnog vremena da cjepivo ne propadne pa se cijepe. Možda oni sada toga nisu svjesni, ali mislim da će im dugoročno ovo biti najskuplje cjepivo koje su primili i koje će ih obilježiti'', smatra Bago.

Dodaje da morala u hrvatskom političkom prostoru već odavno – nema.

Pročitajte i ovo Tko se sve cijepio preko reda? - 4 ONKOLOŠKI BOLESNICI NA ČEKANJU Dok svakim danom izlaze nova imena onih cijepljenih preko reda, Miroslav je tek danas dobio svoju dozu: ''Na nas se zaboravilo. Tu je bio problem''

Pročitajte i ovo Nacionalni stožer civilne zaštite "To je krivo shvaćeno" Kaić: "Nikada nećete dobiti popis cijepljenih". Markotić: "Nijednom novinaru nisam omogućila cijepljenje preko reda, čula sam da se hvali"

Bago objašnjava da je u interesu ministra zdravstva Vilija Beroša da se hitno istraže slučajevi cijepljenja preko reda, a trebao bi se već uključiti i DORH.

''Objašnjavalo se da je to cjepivo kraj maskica i novog nenormalnog. Neki ljudi, ako se sustav brzo ne restarta i ne provede se istraga, koji isto imaju bolesne mame, tate, bake, djedove, i gledaju ljude koji se cijepe preko reda, mogu jednostavno puknuti i to sve pustiti prema van. E onda smo tek u problemu'', zaključio je Bago.

Kakvu poruku šalje Šeks?

Bago se osvrnuo i na tužbu Vladimira Šeksa koji pred sudom u Strasbourgu tuži Hrvatsku.

''Slatko. On radi sve ono što može svaki građanin. Iskoristio je sve pravne lijekove, svi sudovi su ga odbili i sada ide tamo gdje ide. Ali ta poruka ljudima koji vide čovjeka koji je pisao Ustav, neki ga smatraju i tatom hrvatskog pravosudnog sustava, da ide na ovakav način u Strasbourg tužiti… zbog čega? Zbog transkripata predsjednika Tuđmana koji su ionako okljaštreni od strane tadašnjeg kabineta pa je nešto otišlo u HDZ, nešto obitelji'', kaže Bago.

Objasnio je da se u uređenim državama arhiva predsjednika 30-40 godina ne daje baš – nikome, pa čak ni ''tati Ustava''.

A kada je riječ o Ivi Žiniću kojemu Ministarstvo branitelja nije oduzelo stan, iako je trebalo, Bago kaže da ga to ne čudi i kako je uvjeren da će na kraju Žinić dobiti taj stan na Borovju. ''Sve po zakonu. Da se ne baci'', kratko je zaključio. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Reporter, urednik i politički komentator Nove TV, Mislav Bago, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV osoba godine.

Podržite ga svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene