Snažni potresi prije godinu dana uznemirili su ne samo stanovnike i stanovnice Siska i Petrinje, nego i njihove životinje, a jedan vlasnik petrinjskog OPG-a objavio je odmah snimku nadzornih kamera na kojoj se vidi kako je potres uznemirio tisuće pilića na njegovoj farmi.


Dan uoči razornog potresa koji je u utorak 29. prosinca 2020. u 12:19 gotovo do temelja srušio Baniju, to je područje pogodilo nekoliko slabijih potresa.

Prema podacima hrvatske Seizmološke službe, potres 28. prosinca u 6:28 bio je magnitude 5.0 po Richteru, a nakon nekoliko slabijih podrhtavanja, nešto prije osam sati u razmaku od nekoliko minuta zaredalo je još par udara - od 4.7 i 4.1 po Richteru.

Obitelj Čaić, vlasnici petrinjskog OPG-a, objavila je odmah tog ponedjeljka snimku nadzorne kamere gornje etaže njihove farme na kojoj se vidi kako je potres uznemirio više od 4200 pilića.

Srećom, na imanju nije bilo većih šteta, a na snimci se vidi da životinje nisu predosjetile potres. Vlasnici su tada rekli: "Sad kad gledam snimku nam je smiješno, ali ujutro nam baš nije bilo smiješno".

Andrej Plenković Plenković obišao kontejnere nakon što su ga prosvjednici izviždali, a poletjela je i gruda snijega: ''Sve je to dio našeg posla, ja to poštujem''
Ljubica Horvatić Ljubica je ostala bez kuće i sluha: ''Godinu dana nisam ispekla jedan kolač, nemam gdje. Teško mi je, hladno mi je'' 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju