Potres kod Visa
Potres kod Visa Foto: screenshot/EMSC/Twitter

Potresi su već postali uobičajena stvar, a čini se i svađe o potresima na stranici EMSC-a.


U utorak ujutro poprilično jak potres pogodio je Jadran. U 9 sati i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 60 km južno od Visa. Magnituda potresa iznosila je 4,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice.

Vezani članci Potres u Indoneziji Potres magnitude 6 stupnjeva u moru kod Indonezije Potres u Grčkoj Tlo u Grčkoj se ne smiruje: Novi potres magnute 6 po Richteru pogodio isto područje kao dan ranije

Sinoć je potres u Jadranu bio jačine 3,5 stupnja po Richteru i nastavak je serije potresa ovih dana. 

Potresi su već postali uobičajena stvar, a čini se i svađe o potresima na stranici EMSC-a. Naime, aplikacija je nakon serije zagrebačkih potresa apelirala na Hrvate da stavljaju manje komentara i svojih utisaka na potrese jer postoji mogućnost od rušenja stranice. 

No Hrvati su nastavili ostavljati svoje mnogobrojne utiske o potresima i nakon zagrebačkog i nakon petrinjskog, a i nakon serije potresa u Jadranu. 

Jedan od komentara nakon potresa u Jadranu je glasio: "Ništa Zagreb." Nakon toga javili su se Petrinjci: "Ništa se ovdje ne osjeti. Banovina. Dalmacijo moja, ljudi, držite se, znam kako je. Strah je najgori neprijatelj, samo molitva. Bog vas čuvao."

To je, čini se, razljutilo neke Dalmatince. 

"Ne znam zašto vi ljudi iz Zagreba i okolice uopće komentirate ovaj potres, kad nema teoretske šanse da osjetite. Neukusno", komentar je iz Makarske. "Normalno da niste ništa osjetili kada je epicentar u moru stotine kilometara od vas. Užas", jedan je od komentara. 

Javio se i jedan Slovenac:

"Što je, Zagrepčani? Važno je da napišete ništa nije bilo. Hahahaha, ma kakvi mutavci, klikneš I felt i napišeš ništa nije. Ma ništa nije u vašima glavama."

A onda su Zagrepčani uzvratili: "Ovo je za ne povjerovati. Da nije smiješno, bilo bi žalosno", "Pa kao i vi svi što ste se javljali kad je potres bio u Zagrebu. Nepotrebno i s podrugivanjem." 

Javila se i Petrinjka.

"Jasno da nismo osjetili ove potrese koji tresu naš divni Jadran. Pišem jer vam svima koji osjetite želim reći da znam kako vam je i da molim Boga da potresi prestanu, da mirno i sigurno spavate i živite. Voli vas Petrinjka!"

Zadranin je ostavio komentar: "Samo se Hrvati mogu svađati i vrijeđati jedni druge preko aplikacije za potrese. Poseban smo narod", zaključio je.