Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tlo ne miruje

Novo podrhtavanje: Zatreslo se u Rumunjskoj, osjetili i susjedi - "Beograd se zaljuljao"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U ponedjeljak popodne zabilježen je novi potres na Balkanu. Prema podacima EMSC-a, Rumunjsku je zatreslo 5,2 po Rihteru.

Novi potres na Balkanu osjetio se u ponedjeljak u 15:58 sati. Kako javlja EMSC, zabilježeno je podrhtavanje magnitude 5,2 po Richteru.

Epicentar potresa bio je 74 kilometra sjeverno od mjesta Drobeta-Turnu Severina i 8 kilometara sjeverno od grada Runcu u Rumunjskoj na dubini od 15 kilometara.

Pročitajte i ovo Potres u Indoneziji 2004. Milijuni ostali bez domova 10 najsmrtonosnijih: Potres u Turskoj peti je po broju žrtava u 21. stoljeću. Pogledajte koji su odnosili stotine tisuća života

Potres se osjetio i u Srbiji, na Kosovu te u Bugarskoj.

"Snažan, baš snažan", "Voda u bocama se pomjerala", "Na četvrtom smo katu, stolica na balkonu se pomjerila", "Ležao sam na kauču koji se počeo pomjerati", napisali su Rumunji.

"Lagano ljuljanje 10 sekundi u Kladovu", "Osjetio se u Boru", "Beograd se zatresao", "Zaljuljalo se u Rakovici", neka su od iskustava građana iz susjedne Srbije.

Pročitajte i ovo Žena spašena nakon 177 sati - 1 Nova nada FOTO Vrištanje od sreće i nevjerice: Žena pronađena živa nakon 177 sati

Na jednoj od snimci koja se pojavila na društvenim mrežama, vidi se obitelj u kojoj je muškarac uzeo dijete i izašao iz kuće na ulicu.

Više o razornom potresu koji je pogodio Tursku i Siriju možete pročitati OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene