Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVO PODRHTAVANJE

Zagreb pogodio potres, ljude prepala jaka tutnjava: "Noge su mi se odsjekle", "Najjači u dugo vremena"

Potres pogodio središnju i sjevernu Hrvatsku
Potres pogodio središnju i sjevernu Hrvatsku Foto: EMSC
Potres magnitude 2,9 dogodio se u subotu u 10:04, objavila je Seizmološka služba. Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je epicentar bio devet kilometara sjeverno od Zagreba.

Potres umjerene jačine 2,9 u subotu ujutro pogodio je područje sjeverne i središnje Hrvatske te se osjetio i u Zagrebu, a ljude je prepala jaka tutnjava.

O potresu se oglasila i Seizmološka služba.

"U 10:04 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 2,9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III - IV stupnja EMS", stoji u objavi seizomologa.

Međutim, Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je jačina bila 2,7 prema Richteru, s epicentrom devet kilometara sjeverno od Zagreba

Na stranici EMSC-a objavljena su svjedočanstva građana koji su osjetili potres.

"Noge su mi se odsjekle. Grozno", napisala je osoba iz Dankovca.

Pročitajte i ovo Jadranski most u Zagrebu ŽIVOT U METROPOLI Pazite da ne biste zapeli u gužvi: Nastavljaju se radovi u Zagrebu, uvedena posebna regulacija prometa

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 PRAVO, A NE SOCIJALNA POMOĆ ''Hrvatska je već trebala uvesti univerzalni dječji doplatak od 100 eura po djetetu'': Vlada čeka izbore?

"Jako jak zvuk i mala trešnja. Najjači u dugo vremena", napisao je građanin iz Markuševca, dok je stanovnik Gračana napisao: "Grunulo i zatreslo."

"Dosta jak. Prvo slabije pa jači udar", napisao je stanovnik zagrebačkog Maksimira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene