Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 6,6 po Richteru

VIDEO Stanovnike Cipra u noći uznemirio snažan potres: "Probudilo nas je. Stvari su se pomicale i padale dolje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 6,6 dogodio se u utorak rano ujutro u Sredozemnom moru kod zapadne obale Cipra, priopćio je Američki seizmološki institut (USGS).

Potres se dogodio u 3:07 po lokalnom vremenu na dubini od 19,6 km, 48 km od grada Polisa, priopćio je USGS, a prenosi France Presse. Prema preliminarnoj procjeni ovog instituta, vjerojatnost da je ovaj potres prouzročio žrtve ili štetu je mala.

Cipar se nalazi u području intenzivne seizmičke aktivnosti, graniči s linijom gdje se euroazijska tektonska ploča susreće s afričkom pločom.

"Krevet i namještaj su poskakivali", "Probudio sam se u krevetu koji se pomicao naprijed - natrag, svjetiljke su podrhtavale, bilo je grozno", "Probudilo nas je. Stvari su se pomicale i padale dolje. Osjetila se vibracija i čula velika buka", "Probudili smo se, cijela kuća je poskakivala nekih dvadesetak sekundi", "Sve se pomjeralo pod mojim nogama neko vrijeme", neka su od iskustava građana s pogođenog područja na EMCS-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAPADNO OD PETRINJE Nema mira na Baniji, građane probudilo novo podrhtavanje usred noći: ''Duže je trajao nego proteklih par puta i osjetio se jače''

U potresu koji se dogodio 9. listopada 1996., koji je bio magnitude 6,8, poginule su dvije osobe i oštećeno na desetke zgrada u obalnim gradovima Paphos i Limassol.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMA MIRA Novi potres s epicentrom kod Petrinje, hrvatski seizmolozi objavili kolika je bila magnituda

Desetog rujna 1953. potres magnitude 6,3 usmrtio je 40 ljudi, uništivši stotine domova, posebno u regiji Paphos.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene