Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Glavu gore"

Mladi koji vjeruju u petrinjsko bolje sutra: Napisali pjesmu za pomoć i premijerno ju prikazali za Dnevnik Nove TV

Aktualno Galerija Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 1 Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 2 Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 3 Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 4 Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Kadrovi iz spota za pjesmu Glavu gore za pomoć Petrinji - 5 Galerija 1/7 >>
Kako će izgledati kampanja za lokalne izbore u Banovini? Uz uobičajena obećanja, glavna tema je, naravno, obnova gradova. Dok se politička utrka za nove mandate tek zahuktava, građani iseljavaju.

Banijski gradonačelnici i gradonačelnica su prelomili. Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović potvrdili su da idu po nove mandate. Isto je učinio i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

"Bilo bi mi sigurno najbolje da idem u mirovinu i da uživam s unucima. Kad bih donio takvu odluku, mislim da ne bih bio pravedan ni prema sebi samom ni prema Petrinjkama i Petrinjcima", rekao je Dumbović.

No kampanja će teško sličiti ijednoj dosadašnjoj.

"Možda jedan do dva plakata, ali sigurno ćemo obići sva mjesta koja su pogođena. To je, evo, 69 naselja na našem području", rekao je Kostanjević.

Da je u kampanji prije nego što je ona službeno počela, zbog plakata se optuživalo gradonačelnicu Siska. Njih će, poručuje ona, biti i dalje.

"Kampanje su uvijek, dakle umjerene. Kada pogledate HDZ i njihov broj novca koji bacaju u političke kampanje i svi ostali zajedno, mislim da je vrlo jasno tko je umjeren i tko razmišlja za dobrobit građana", rekla je.

Na području Banovine oštećeno je ukupno 51 biračko mjesto. Na lokalnim izborima zamijenit će ih kontejneri ili šatori, no pitanje za koga će ta biračka mjesta ostati otvorena jer na ovom području već sada bilježi se trend iseljavanja. Podatci stožera kažu da je iselio 2861 stanovnik.

Među njima je i Helena, koja je u Istru otišla sa suprugom i sinom. U trenutku potresa bili su u procesu kupnje kuće. Svoj stan su prodali. Potres je oštetio i kuću koju su htjeli kupiti i stan koji su prodali pa su ga, da ga predaju novim vlasnicima, o vlastitom trošku morali srediti.

"Da se vratim tamo, ja zaista nemam gdje biti. Postoji mogućnost privremenog smještaja, ali to je sve privremeno", rekla je.

Pročitajte i ovo Prosvjed građana u Petrinji Napali ga verbalno Kaos u Petrinji: Građani traže podjelu građevinskog materijala, Dumbović pozvao policiju i poručio - "Nema šanse"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upitno pridržavanje mjera Grad Zagreb objavio što su sve poduzeli za poštivanje mjera na Bandićevu sprovodu: Više od 300 redara, nekoliko tisuća maski...

S druge strane, dio mladih ne gube vjeru u petrinjsko bolje sutra. Skupina umjetnika okupila se i napisala pjesmu za ranjenu Petrinju koju su premijerno izveli za Dnevnik Nove TV. Spot za pjesmu možete pogledati u priloženom videu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene