Petrinja - 2
Petrinja - 2 Foto: Pixsell

Privredna komora Federacije BiH u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) u srijedu je u Petrinji organizirala primopredaju osam šlepera građevinskog materijala koje su poduzetnici iz BiH donirali za stradale u potresu na Banovini, priopćeno je iz HGK.


Poduzetnici iz BiH su donirali su tri šlepera cementa, dva šlepera blok cigle i betonskih blokova te jedan šleper crijepa, a materijal će biti raspoređen u Sisak, Petrinju, Glinu i Hrvatsku Kostajnicu.

Vezani članci Banovina - 2 Što se to događa? Jedna za drugom, tvrtke koje grade na Banovini upadaju u financijske probleme Potres na Banovini, ilustracija Banovinu probudio novi potres, epicentar kod Petrinje: ''Zatresla se i zaškripala kuća, jako se osjetilo"

Predsjednik Privredne komore Federacije BiH Marko Šantić naglasio je da već dugi niz godina surađuju s HGK na brojnim projektima.

"HGK i Hrvatsku kao članicu EU gledamo kao na stariju braću koji pomažu BiH da što lakše prebrodi gospodarske probleme i trasira put ka Uniji. Ovo je bila prilika da uzvratimo pomoć pa smo bez oklijevanja, u samo petnaestak dana prikupili ovaj materijal i na tome se želim zahvaliti svim gospodarstvenicima koji su sudjelovali u donaciji", poručio je Šantić.

"Gospodarstvenici u BiH velikog srca"

Potpredsjednica HGK za graditeljstvo i veze Mirjana Čagalj istaknula je kako su i "gospodarstvenici u BiH ovom donacijom pokazali da imaju veliko srce" i da su uvijek spremni pomoći potrebitima.

"Moramo ubaciti u petu brzinu što se obnove tiče jer kreće sezona kad će nam i vremenski uvjeti ići na ruku. Ova donacija pomoći će da se obnove deseci kuća, ali nas čeka obnova stotina pa i tisuća objekata. Hrvatski graditeljski sektor ima iskustvo obnove i potrebne kapacitete koje smo predstavili državi. Podsjećam i Katalog hrvatskih proizvoda izrađen od HGK koji nudi cijeli asortiman potrebne opreme od provjereno kvalitetnih domaćih proizvođača“, kazala je Čagalj.

U ime gradonačelnika gradova u koji će građevinski materijal biti raspoređen zahvalio se gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Na primopredaji donacije u ime Stožera civilne zaštite RH bila je državna tajnica u Ministarstvu uprave Katica Prpić, a ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova ravnateljica Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ivana Živković.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju