Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitno pridržavanje mjera

Grad Zagreb objavio što su sve poduzeli za poštivanje mjera na Bandićevu sprovodu: Više od 300 redara, nekoliko tisuća maski...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb oglasio se priopćenjem nakon sprovoda Milana Bandića. Otkrili su što je sve poduzeto za pridržavanje epidemioloških mjera na sprovodu, kojih se, kako pokazuju fotografije od toga dana, baš i nije pridržavalo.

 Dan nakon posljednjeg ispraćaja gradonačelnika Milana Bandića, Grad Zagreb poslao je priopćenje o organizaciji sprovoda.

Sprovod je organiziran u skladu s Postupovnikom Gradskih groblja Mirogoj. Postupovnik propisuje broj i pozicioniranje COVID redara, koji je na sprovodu bilo 333, osiguranje dezinfekcijskih sredstava, zaštninih maski, vode, kao i zone kretanja.

Osim više od 300 COVID redara, za sprovod su osigurane 4000 zaštitnih maski, a podijeljeno ih je 1500. Utrošeno je 50 litara dezinfekcijskog sredstva. pripremili su i više od 500 litara u bočicama od pola litre, a podijelili su ih 160 litara.

''Broj sudionika na samom ispraćaju je bili teško pretpostaviti, pa su prethodno učinjene sve potrebne aktivnosti kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika'', poručuju iz Grada. Dodaju i da tijekom ceremonije nije zabilježen niti jedan incident.

Milan Bandić sahranjen je u srijedu na Mirogoju. Iako je prema odlukama Nacionalngo stožera civilne zaštite na sprovodima dopušteno samo najviše 25 osoba, na sprovod Milana Bandića došao je jako velik broj ljudi, među kojima su bili i brojni političari.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene