Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emotivni i teški prizori

Zapovjednik hrvatskih spasilaca nakon povratka iz Turske: "Mislim da nema nikog od nas tko nije pustio suzu"

U svoju bazu vratio se tim spasioca koji je boravio u Turskoj nakon razornog potresa. Na putu ih je zatekla vijest o potresu na Krku.

Stigli su naši spasioci iz Turske. Umorni i iscrpljeni, ali i sretni jer su se vratili svojim kućama. 26 od ukupno 41 člana tima spasioca u Turskoj bilo je iz Rijeke.

Dočekala ih je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga. Razgovarala je sa zapovjednikom operacija našeg tima u Turskoj Sinišom Badovincem. Kaže kako su vijest o potresu čuli tijekom povratka.

Pročitajte i ovo Spasioci u Turskoj Stravični prizori Hrvatski spasioci vratili se iz Turske, dobit će psihološku pomoć: "Već na prvoj intervenciji imali smo situaciju..."

"Nakon onoga što smo vidjeli u Turskoj, što je bilo puno jačeg intenziteta, znali smo da smo predaleko da bi mogli direktno pomoći. Ali i znali smo da su ovdje ostale dobro organizirane snage Civilne zaštite od vatrogastva, HGSS-a", rekao je. "Smatrali smo da smo sigurni", dodao je Badovinac.

Emotivni i teški prizori

U Turskoj su dali sve od sebe, no neke su situacije, kako kaže, bilo izuzetno teške.

"Fizički je bilo teško možda više putovanje nego djelovanje na terenu, a emotivno... kad izvlačite dijete od četiri godine, mrtvo, na desetak metara od obitelji", kazao je Badovinac.

"To je jako emotivno. Mislim da nema nikog od nas tko nije pustio suzu u tom trenutku", dodao je no i istaknuo da se takvi tereni izdrže. "Novi dan nosi nove izazove", rekao je.

Pročitajte i ovo Preživjeli mladić Nakon razornog potresa Raste broj poginulih u Turskoj i Siriji, ali čuda se još događaju: "Svi su dobro, svi te čekamo. Brate, stižem, dolazim"

U Turskoj su puno toga naučili, dodaje.

"Pred nama slijede analize i naučene lekcije. Prošli smo Petrinju, Banovinu, Drač, ali oštećenja nisu bila ni blizu kao ona u Turskoj. Definitivno moramo sjesti zajedno i nadograditi naše standardne operativne procedure, to je jedino rješenje", zaključuje Badovinac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene