Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šuta i dalje na ulicama

Gradonačelnik Petrinje otkriva kada će prvi stanovnici stići u kontejnersko naselje: "Ništa nije idealno, ali radi se danonoćno"

Aktualno Galerija Petra Buljan razgovarala je s Darinkom Dumbovićem - 4 Petra Buljan razgovarala je s Darinkom Dumbovićem - 4 Foto: DNEVNIK.hr Petra Buljan razgovarala je s Darinkom Dumbovićem - 5 Petra Buljan razgovarala je s Darinkom Dumbovićem - 5 Foto: DNEVNIK.hr Petra Buljan razgovarala je s Darinkom Dumbovićem - 3 Petra Buljan razgovarala je s Darinkom Dumbovićem - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Petra Buljan razgovarala je s Darinkom Dumbovićem - 2 Galerija 1/4 >>
Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović komentirao je izgradnju kontejnerskih naselja kod Petrinje.

U mjestu Mošćenica, 6 kilometara udaljenom od Petrinje i u ovim trenutcima traju radovi na još jednom kontejnerskom naselju. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović otkriva kada će prvi stanovnici stići u kontejnersko naselje koje se gradi pored Petrinje. 

"Veselimo se, jer se radi danonoćno i u interesu onih koji su otišli iz Petrinje. Radi se o prostoru, poduzetničkoj zoni. Imamo komunalnu infrastrukturu. Bit će 48 kontejnera. U četvrtak čekamo lijepo vrijeme, kako bi mogli staviti asfalt. Prvi kontejner trebao bi doći za vikend ili u ponedjeljak. Za desetak dana možemo osigurati život, naša je procjena", kazao je gradonačelnik. 

Raspolažu s 24 kontejnera od 15 kvadrata i 24 kontejnera za četiri člana obitelji. Dumbović procjenjuje da se radi o stotinjak ljudi koji će tu biti smješteni. 

Kontejneri na Sajmište stižu u srijedu. Gradonačelnik je rekao da su glavni poslovi i dalje dovlačenje kontejnera, čišćenje cigle i kuhanje graha. Na pitanje zašto se još ne obnavlja, odgovara: "Imamo određene prioritete, a to je zbrinjavanje ljudi, zatim smo išli na osiguravanje kontejnera, zatim je slijedilo pitanje smještaja. Ništa nije idealno, ne ide nam ni vrijeme u prilog, ali mislim da ćemo i to savladati", kazao je i komentirao rušenje Petrinjke.

Rušenje Petrinjke

Na pitanje tko je vlasnik i tko je odlučio o njezinu rušenju, kaže: "Država je vlasnik, znamo da su mnogi vezani za Petrinjku, tražio sam da i kuhinju maknemo iz centra grada. Ne želim ulaziti u struku, ali Petrinjka nije imala funkciju zadnjih 25 godina", kazao je gradonačelnik. 

Šuta je i dalje na ulicama Petrinje, a komunalna poduzeća su dobila po 8 milijuna kuna za njeno zbrinjavanje. Opcija za odvoz je i Mala gorica. "Nama je važno da prilagodimo prostor, koji mora biti po mjeri čovjeka. Šuta se mora koristiti. Opcija za odvoz je Mala gorica", kazao je. 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine. Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene