Obavijesti Video Pretražite Navigacija
drugi u danu

Potres jačine 3,8 po Richteru zatresao Dalmaciju: "U usporedbi s onim jutros osjetio se jače"

Potres u Dalmaciji
Potres u Dalmaciji Foto: EMSC/Screenshot
Drugi potres je u srijedu pogodio Dalmaciju. Jačina potresa bila je 3,8 po Richteru, a epicentar je kod Čiova.

Potres magnitude 3,8 zatresao je Dalmaciju u srijedu u 19:56, javlja Euromediteranski seizmološki centar.

Epicentar potresa nalazi se 17 kilometra zapadno od Splita, 5 kilometara sjeverozapadno od Trogira na dubini od 10 kilometara, javlja EMSC. 

Pročitajte i ovo Prodaja petardi - 4 BUDIMO RADOSNI, ALI I ODGOVORNI UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Trenutak nepažnje, posljedice za cijeli život: "Najbitnije je da ljudi piroteheniku nabavljaju iz legalnih izvora"

Javila nam se čitateljica koja je rekla da je ovaj potres bio, u usporedbi s onim jutros, dosta jači. "Cijeli stan se zatresao", dodala je.

 

"Jaka grmljavina i trešnja", "Treslo je prozore, namještaj se isto tresao kao i stvari na njemu. Cijela kuća se tresla", "Nelagodan zvuk dolaska i snažan udarac u kuću", podijelili su građani svoje dojmove na stranici EMSC-a.

Pročitajte i ovo David Kozak Novi detalji Češka policija pronašla oproštajno pismo ubojice iz Praga: U njemu priznao ubojstva oca i dvomjesečne bebe

Hrvatska Seizmološka služba objavila je da je epicentar bio kod Čiova, a intenzitet u epicentru je pet do šest stupnja EMS ljestvice. "Potres se osjetio na širem području", dodali su.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene