Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac za obnovu

U Muzeju za umjetnost i obrt zadovoljni produljenjem roka, imaju dvostruki razlog za slavlje: "Spas u zadnji čas"

Europa Hrvatskoj daje dodatno vrijeme da potrošimo njezin novac za obnovu Zagreba od potresa. Dnevnik Nove TV doznaje imamo li mi sposobne, brze i učinkovite ljude da obnove Zagreb u tom roku?

U Dnevniku Nove TV o tome je reporter Domagoj Mikić razgovarao s Miroslavom Gašparovićem, ravnateljem Muzeja za umjetnost i obrt u kojem obnova još nije počela.

Odluka o produžetku za muzej je "spas u zadnji čas", kaže ravnatelj koji je istaknuo da je vijest došla u pravi trenutak jer je danas 142. rođendan muzeja.

U kojem statusu je trenutačno obnova, pitao je reporter.

"U niskom startu neko vrijeme, radili smo velik dio pripremnih radnji i velik problem je nedostatak vremena, rokovi su bili užasno kratki", rekao je Gašparović koji se nada da će uspjeti sve napraviti u prvoj fazi obnove uz suradnju države i grada.

Pročitajte i ovo Potres - 4 OTVOREN NATJEČAJ Utrka s vremenom za europski novac: "Jako smo dobro naučili što znači 'fali ti još jedan papir', ishodili smo sve i riješili"

Mikić je pitao i što bi bilo da nije bilo ovog produžetka.

"Osigurali smo skoro 80 milijuna kuna za prvu fazu. Ako uspijemo spasiti 15 milijuna ćemo biti jako sretni. Izgubili bismo 50 i nešto milijuna, ovako, siguran sam da ćemo uspjeti, možda ne sve, ali dat ćemo sve da što bolje iskoristimo Fondove kako bismo rasteretili hrvatski budžet", rekao je ravnatelj.

Na pitanje gdje najviše zapinje odgovara: "U lošim odnosima, birokraciji, prvom zakonu za obnovu, predugo se sve čekalo... Puno je praznog hoda i administracija jedna i druga, to me zbunjivalo".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković OSIGURANA SREDSTVA ZA OBNOVU Plenković se pohvalio velikim uspjehom: ''Razgovarao sam s Ursulom...Rješenje se uvijek nađe kad ima dobre volje''

Gašparović se nada da bi, ako sve bude u dobro, posjetitelji ponovno mogli u muzej za pet godina.

Prioritet za obnovu su obrazovno-odgojne ustanove, zatim zdravstvene te onda kulturne, rekao je ranije reporteru zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Pročitajte i ovo Što se može za 417 tisuća kuna? - 3 Prelistali smo oglasnike Kuća, solidan bazen ili put oko svijeta... Znate li što se sve može s 417.000 kuna, koliko je utrošeno za obnovu podruma koji koristi Frka-Petešić?

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene