Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poruka za plenkovića

Milan Bandić 20 godina na čelu Zagreba: ''Pokazao sam da znam slušati građane''

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obilježava 20 godina na čelu glavnoga grada. Pohvalio se svojom metodom za uspjeh, a imao je i poruku za premijera Andreja Plenkovića.

''Kroz šest mandata na čelu Zagreba pokazao sam da znam slušati građane'', poručio je Milan Bandić. Dodao je da bi mu za sve što je postigao trebala emisija od 18 sati, a otkrio je da žali za Imunološkim zavodom, tramvajskom linijom od Zračne luke do Kvaternikova trga, projektom Zagreb na Savi i dječjom bolnicom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna posrnuo feniks Je li ovo njegov konačni slom? Od Bandića više glasova osvojili i potpuni anonimci: "To je njegov kraj, ne može se više vratiti" Milan Bandić Gost Dnevnika Nove TV Milan Bandić otkrio što dosad neviđeno može ponuditi nakon 20 godina, ali i kakvo mu je zdravlje: ''Da kucnem u drvo, još imam energije za dva čovjeka''

Na pitanje tko će biti na izbornim listama i je li gotov program, Bandić je odgovorio da ne želi kvariti današnje obilježavanje i da će o tome drugi put. Osvrnuo se na poruku premijera Andreja Plenkovića da neće proći izborni prag. ''Proročanske ideje uzmite s rezervom. Vodim pola Hrvatske 20 godina, kad vidim da jedan premijer osvoji drugi mandat, ja ću mu čestitati'', rekao je.

Na pitanje o Milanki Opačić odgovorio je znakovito. ''Mi smo '91. zajedno krenuli, pa bi bio red da zajedno i završimo'', poručio je Bandić ne objasnivši na što je točno mislio.

Predstavljene pametne kante

Bandić je predstavio EcoMobile, beskontaktne pametne spremnike za upravljanje otpadom koji su postavljeni u centru Zagreba. Spremnici su u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj i omogućuju odlaganje otpada bez kontakta, pomoću senzora pokreće se automatsko otvaranje vrata nakon dvije sekunde stajanja ispred njih. Na Europskom trgu postavljen je kompletan zeleni otok koji uključuje pametne spremnike za odlaganje otpadnog papira, plastične, metalne ambalaže i stakla te izdvojeni spremnici za sitni miješani komunalni otpad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene