Bivša SDP-ova potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić od ponedjeljka je članica stranke Milana Bandića.

Galerija


Milanka Opačić u rujnu prošle godine zatražila je brisanje iz članstva SDP-a i najavila da će svoj politički put nastaviti kao nezavisna saborska zastupnica.

Vezani članci Građani o epidemiološkim mjerama Građani su svjesni da situacija nije dobra i da su brojke zastrašujuće: "Apeliram na sve mlade da nose maske i da pregrme ovaj period" Milan Bandić Bandić: "Proći će i ta korona pa ćemo disati punim plućima i piti pivu na štengama. I ja ću s njima popiti pivu"

Napustila je stranku u jeku raskola u SDP-u objasnivši da su postali marginalna oporbena stranka koja je privjesak svim manjim strankama.

Krajem listopada ušla je u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, ali naglasila je da nastavlja rad kao nezavisna zastupnica. ''Ne treba ljude dijeliti i stavljati u ladice. Mogu biti nezavisna zastupnica koja će glasati od projekta do projekta. Da, mogu", rekla je tada Opačić. Na pitanje je li joj Bandić nešto nudio s obzirom na priče o Bandićevu kupovanju zastupnika, odgovorila je: "Donio mi je buket cvijeća, time sam zadovoljna.", rekla je. Je li i sada ''palo'' cvijeće nije poznato. Milanka Opačić je na godišnjem izvan Hrvatske, pa nismo mogli dobiti objašnjenja.

Ranije se u Bandićevu stranku učlanio i Varga

Prema informacijama na stranicama Sabora, Milanka Opačić od ponedjeljka 12. kolovoza prestala je biti nezavisna zastupnica i ušla je u Bandićevu stranku.

Opačić, inače diplomirana politologinja, u više je mandata bila SDP-ova saborska zastupnica. U Vladi Zorana Milanovića bila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih. Obnašala je dužnost potpredsjednice Hrvatskoga sabora od 14. listopada 2016. do 30. lipnja 2017. U SDP se učlanila 1990. godine.

Od 26. srpnja u stranku Milana Bandića učlanio se bivši SDP-ov ministar zdravlja Siniša Varga koji je u ožujku napustio SDP.

Kap koja mu je prelila čašu bila je ta što je Davor Bernardić na listu za EU izbore stavio Mirelu Holy. Tada je najavio da će svoj politički rad nastaviti kao nezavisni saborski zastupnik.