Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije više nezavisna

Je li i sada ''palo'' cvijeće? Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić učlanila se u Bandićevu stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša SDP-ova potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić od ponedjeljka je članica stranke Milana Bandića.

Milanka Opačić u rujnu prošle godine zatražila je brisanje iz članstva SDP-a i najavila da će svoj politički put nastaviti kao nezavisna saborska zastupnica.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Slika nije dostupna ''donio mi je buket cvijeća'' Milanka Opačić ušla u Klub Milana Bandića: ''Ni u ratu nije bilo kolektivne krivnje''

Napustila je stranku u jeku raskola u SDP-u objasnivši da su postali marginalna oporbena stranka koja je privjesak svim manjim strankama.

Krajem listopada ušla je u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, ali naglasila je da nastavlja rad kao nezavisna zastupnica. ''Ne treba ljude dijeliti i stavljati u ladice. Mogu biti nezavisna zastupnica koja će glasati od projekta do projekta. Da, mogu", rekla je tada Opačić. Na pitanje je li joj Bandić nešto nudio s obzirom na priče o Bandićevu kupovanju zastupnika, odgovorila je: "Donio mi je buket cvijeća, time sam zadovoljna.", rekla je. Je li i sada ''palo'' cvijeće nije poznato. Milanka Opačić je na godišnjem izvan Hrvatske, pa nismo mogli dobiti objašnjenja.

Ranije se u Bandićevu stranku učlanio i Varga

Prema informacijama na stranicama Sabora, Milanka Opačić od ponedjeljka 12. kolovoza prestala je biti nezavisna zastupnica i ušla je u Bandićevu stranku.

Opačić, inače diplomirana politologinja, u više je mandata bila SDP-ova saborska zastupnica. U Vladi Zorana Milanovića bila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih. Obnašala je dužnost potpredsjednice Hrvatskoga sabora od 14. listopada 2016. do 30. lipnja 2017. U SDP se učlanila 1990. godine.

Od 26. srpnja u stranku Milana Bandića učlanio se bivši SDP-ov ministar zdravlja Siniša Varga koji je u ožujku napustio SDP.

Kap koja mu je prelila čašu bila je ta što je Davor Bernardić na listu za EU izbore stavio Mirelu Holy. Tada je najavio da će svoj politički rad nastaviti kao nezavisni saborski zastupnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene