Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI PARLAMENTARNIH IZBORA

HNS elektroničkim putem bira novo vodstvo, rezultati će biti poznati nakon 17 sati

Predrag Štromar
Predrag Štromar Foto: DNEVNIK.hr
HNS u nedjelju bira novo vodstvo i to prvi put elektroničkim putem, a do 10 sati glasovalo je više od polovice delegata koji će novog predsjednika izabrati između dvojice kandidata - Borisa Blažekovića i Predraga Štromara.

"Prvi put u povijesti HNS održava online Sabor. U tijeku je 16. sabor stranke, traje od 8 do 16 sati, a održava se putem online aplikacije koja osigurava transparentnost, tajnost podataka ali i zaštitu od bilo kakvog prodora u sustav", rekao je novinarima predsjednik izbornog povjerenstva HNS-a Žarko Stilin u središnjici stranke.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar, predsjednik HNS-a, i Sabina Tandara Knezović Očekuje tri mandata Predrag Štromar u Dnevniku Nove TV otkrio zašto je u koaliciji s HDZ-om i bi li to ponovio Slika nije dostupna Pozvali i druge da učine isto HNS otkazao sve predizborne skupove, Štromar: "Politika ne smije biti ispred zdravlja ljudi"

Tradicionalno fizičko održavanje Sabora HNS-a te fizičko glasovanje za izbor novog predsjednika stranke, zamijenjeno je zbog epidemije koronavirusa elektroničkim glasovanjem.

Stilin je izvijestio kako je do 10 sati, glasovalo je više od 50 posto delegata HNS-ovog sabora. Dodao je kako u izboru predsjednika HNS-a ove godine sudjeluje 602 delegata.

"Svaki je delegat dobio poziv na glasovanje na svoj e-mail, nakon ulaska u aplikaciji delegat se autorizira putem SMS poruke, a potom glasuje", kazao je Stilin.

Rezultate izbora HNS će objaviti danas poslije 17 sati.

Štromar: Još više ćemo slušati građane

Kandidat za predsjednika HNS-a te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar izjavio je kako u HNS želi uvesti princip da stranka još više sluša građane.

"Građane treba slušati, politika je uglavnom slijepa prema zahtjevima građana, a ovi izbori u HNS-u te nadolazeći parlamentarni izbori prilika su da to učinimo", poručio je u izjavi za Hinu.

Rekao je i da će HNS nastaviti raditi na politici stambenog zbrinjavanja mladih i zalagati se za obrazovanje, a da će u tjednu nakon parlamentarnih izbora u izbornim jedinicima gdje ostvari mandate, provesti istraživanje koje će pokazati koje projekte građani smatraju najvažnijima.

Blažeković: Borit ću se za izlazak iz nezavidne situacije u kojoj se HNS našao

Drugi kandidat za predsjednika stranke Boris Blažeković poručio je kako očekuje da će HNS-ovi delegati glasati onako kako misle da je najbolje te da će izabrati dobro koga god izaberu.

"Ukoliko izaberu mene, neće im biti tako jednostavno. Tjerat ću prvenstveno sebe, a onda i sve druge, da se odmaknemo od ove nezavidne situacije u kojoj se trenutno HNS nalazi, ali ne samo HNS, nego i cijela država sa svojim čudnim politikama", izjavio je.

Dodao je da će se u HNS-u zalagati za politike vezane uz pravosuđe, obrazovanje te zelenu politiku.

Sabor HNS-a, osim predsjednika stranke, u nedjelju bira i zamjenika predsjednika, za koje su se kandidirali Stjepan Čuraj i Srdjan Vlaović, te potpredsjednike stranke, između Borislava Grgina, Karoline Juzbašić, Ruže Kovačević Bilić te Jasmina Krizmanića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene