Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik ili poduzetnik?

Većina Splićana podržava Keruma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći postotak Splićana, njih 33,9%, na lokalnim izborima svoj bi glas dalo Željku Kerumu, dok za njim neznatno zaostaje Ranko Ostojić s 32,1% podrške birača, rezultat je istraživanja koje je proveo IPSOS Puls.

Prema istraživanju IPSOS Pulsa na izbore će 17. svibnja sigurno izaći 64,7 % Splićana, vjerojatno će izaći 20,8 %, dok na izbore sigurno neće izaći svega 4,9 % građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Kerum i Ostojić odustali od 'Ništa kontra Splita' Slika nije dostupna Ostojić i Kerum u borbi za Dinu

Upitani za kojeg bi kandidata glasovali, 33,9% ispitanika odgovorilo je da bi glasovala za Željka Keruma, za Ranka Ostojića glasovalo bi 32,1 %. 18,2 % ispitanika svoj bi glas dalo Ivanu Kureti. Neodlučnih je 10,9 % Splićana. Biračko tijelo najpoželjnijeg kandidata su muškarci (38%), starosti do 30 godina (50%) sa završenom osnovnom školom (53%). Za Ivana Kureta uglavnom bi glasovale žene (20%) od 30 do 44 godine (22%) sa završenom osnovnom školom (22%), dok bi Ranku Ostojiću svoj glas također dale uglavnom žene (33%), stariji od 60 godina (47%) i većinom visokoobrazovani (41%). Zanimljivo je da bi 33% birača koji su na prošlim izborima glasovali za HDZ, ovoga puta svoj glas dati Željku Kuremu.

>>  Što se skriva iza Keruma?

>> Kandidati za gradonačelnika i za Gradsko vijeće Splita

Na predstojećim lokalnim izborima za koaliciju HDZ-HSS-HSLS glasovalo bi 14,4% Splićana, za nezavisnu gradsku listu Željka Keruma 25,8%, a za koaliciju SDP-HNS-DC svoj bi glas dalo 19,9 % Splićana, dok je neodlučnih 13 %, rezultat je istraživanja koje je telefonski između 9. i 10. svibnja na 600 ispitanika proveo IPSOS Puls. Rezultati predizbornog istraživanja za Split provedeni su s pogreškom uzorka 4,6 %.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene