Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitka do kraja

Splitski đir: Što se skriva iza Keruma?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu, gdje je u igri velik ulog - milijarda kuna godišnjeg proračuna, ratuje se pjesmom. Kerum je organizirao veliki koncert Bijelog dugmeta u Spaladiumu, a protukandidatu Ranku Ostojiću, priča se, pomoći će Severina.

I Splićani danima gledaju najzanimljiviju kampanju! Između dviju stranaka HDZ-a na vlasti te SDP-a u oporbi pojavio se jedan od najbogatijih Hrvata Željko Kerum. Nakon što je izgradio svoje trgovačko carstvo i on želi preuzeti upravljanje drugim gradom u zemlji te proračunom od milijardu kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Kerum i Ostojić odustali od 'Ništa kontra Splita' Slika nije dostupna Ostojić i Kerum u borbi za Dinu

Split će sigurno birati gradonačelnika u drugom krugu, a zadnjih dana kampanja izgleda kao referendum: o Željku Kerumu s jedne strane i SDP-ovcu Ranku Ostojiću te HDZ-ovcu gradonačelniku Ivanu Kureti s druge strane. Kerum je tamo mnogima pomrsio račune, a zadnjih dana konkurenti ga optužuju da će doslovno kupiti grad!

>> Kerum: Ja sam prepametan čovjek

Željko Kerum zadnjih mjeseci glavna je priča Splita. Prvo s pitanjem hoće li ili ne ući u utrku, a sada može li ili ne postati gradonačelnikom. Je li njegova kandidatura dio dogovora Sanadera i Keruma u kojoj je žrtvovan gradonačelnik Kuret. Ako je takav dogovor i postojao retorika HDZ-ova gradonačelnik zadnjih dana govori kako Splitu slijedi posljednji sati brutalne kampanje u kojoj HDZ Keruma želi proglasiti nesposobnim i nekompetentnim, a sličnoj retorici pridružio se i SDP-ovac Ostojić. Konkuretni su sumnjičavi, posebno zbog njegova stila.

Kuret: Kerum nema blage veze upravljati s gradom

'Mislim da nema blage veze upravljati s gradom', rekao je Kuret. 'Dio građana je svjestan da glasa protiv primitivizma. Kerum pak Splićane obasipa obećanjima', rekao je Ostojić. 'Split ću napraviti metropolom u kojoj neće biti nezaposlenih i podstanara', kaže Kerum. 'U njegovom poduzeću ima i dalje podstanara, a proteklih dana najžešća se borba vodi između Keruma i HDZ-a', rekao je Kureta.

Kerum se hvali kako će mu u upravljanju gradom vođenje tvrtke biti prednost. 'Ne treba mi veliki trud, grad se može voditi kao firma', kaže Kerum. Istina, priznaje, tvrtku možeš voditi preko mobitela, a grad preko gradskog vijeća. 'On misli da sve može kupiti novce, a Splićani to neće', rekao je Ostojić. Kuretu se spočitava da je Sanderov poslušnik, dok on tvrdi da razmišlja svojom glavom. Splićani će zasigurno birati u drugom krugu. Kerum je pak samouvjeren.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene