Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svećenik pozvao na glasovanje za HDZ

Ostojićev izborni stožer nudio prijevoz na birališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U priopćenju objavljenu na mrežnim stranicama nevladina udruga GONG navodi kako je danas do 15 sati zabilježila prigovore građana i stranaka o kršenju predizborne šutnje te izravnom agitiranju, lijepljenju plakata i promidžbi oko izbornih mjesta.

U Splitu je građanku jutros telefonski kontaktirao izborni stožer Ranka Ostojića (SDP) kako bi je podsjetili da se danas održava 2. krug izbora za gradonačelnika i župana te joj ponudili prijevoz do izbornoga mjesta. GONGU su dojavili građani iz Splita o sličnim pozivima, kojima im se iz stožera Ranka Ostojića (SDP) nude prijevoz na izborna mjesta.

Pročitajte i ovo Gong objavio kartu na kojoj možete provjeriti kojoj izbornoj jedinici pripadate Frankenštajnska podjela Ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći Karta izbornih jedinica u Zagrebu Jedini podijeljeni grad Živite u Zagrebu i ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći

>> Vozač hladnjače napao ekipu Nove TV

>> FOTO: Kerumova sestra na Ostojićevom biračkom mjestu

Iz Petrinje je građanin dojavio da su ga zvali ispred koalicije HNS-SDP, a u Korenici su građani zaprimili sms poruke da glasuju za HDZ, navodi GONG te dodaje kako građani iz Istre javljaju o sms porukama s pozivom da glasuju za IDS i sms porukama da izaberu promjene. Više građana iz Istre, Dubrovnika, Osijeka i Novog Zagreba dojavilo je da su im slane sms poruke ili upućivani telefonski pozivi, kojima ih se samo podsjeća da izađu na izbore.

U Blizini Donjoj svećenik građanima rekao da trebaju glasati za HDZ-ova kandidata

GONG navodi kako je promidžbena djelatnost i kršenje izborne šutnje preko telefonskih poziva i slanje sms-poruka zabilježeno u Đakovu, gdje je građane kontaktirala osoba koja se predstavila da zove iz gradskog odbora HDZ-a te ih pitala hoće li izaći na glasovanje.

GONG također navodi kako je u Blizni Donjoj svećenik na misi rekao građanima da trebaju glasovati za HDZ-ova kandidata te podsjeća kako je u župi Podtravlje, kod Sinja, svećenik na misi pozvao građane da glasuju za HDZ. U Petrovskom (Krapinsko-zagorska županija) župnika su prijavili HNS i HSU da je agitirao tijekom jutarnje mise za jednoga od kandidata na izborima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene