Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebrojavala listiće

FOTO: Kerumova sestra na Ostojićevom biračkom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi krug lokalnih izbora promatra 200 promatrača GONG-a, od čega njih 80 u 40 mobilnih timova. Promatrači su dojavili manji broj kritičnih situacija, a bilježe i prijave građana koji su uglavnom dojavili nekoliko kršenja izborne šutnje.

GONG je izvijestio da su potreban birački materijal zaprimili gotovo svi birački odbori te uglavnom pravilno pripremili biračka mjesta za dolazak birača. Biračka mjesta otvorena su na vrijeme, uz manja kašnjenja na malom broju njih.

Pročitajte i ovo Poznat broj biračkih mjesta Manje ih je nego 2020. Poznat je broj biračkih mjesta na parlamentarnim izborima: Glasači će moći glasati diljem svijeta, ali ne i u ove četiri zemlje... Slika nije dostupna Sumnja u kršenje propisa Istraga zbog antraksa na farmi u Mađarskoj

GONG je zaprimio manji broj poziva građana. Pozivi su se uglavnom odnosili na pitanje gdje se nalazi moje biračko mjesto, glasovanje bolesnih i nemoćnih osoba, prijave kršenja izborne šutnje te izborne nepravilnosti.

Na biračkom mjestu Stari Kotari u Đurđevcu prijavljeno je, tvrde u GONG-u, da je jedna osoba sjedila ispred biračkog mjesta s popisom birača te zapisivala tko dolazi na glasovanje. Prema njihovom izvješću s biračkog mjesta izlazili su članovi biračkog odbora koji su ima javljali podatke o glasačima.

No najviše je pozornosti privikla prijava koju su, kako kažu u GONG-u, zaprimili s biračkog mjesta na Mejama u Splitu gdje je bila Nevenka Bečić, sestra kandidata za gradonačelnika Željka Keruma koja je, prema izviješću GONG-a, tamo navodno slagala listiće. Stožer kandidata Keruma je objasnio kako je gospođa promatračica i prebrojavala je glasačke listiće, na što kao promatračica ima pravo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene