Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječka podružnica HSP-a primila je danas pedesetak novih članova iz naselja 'Jug 2', od kojih je 46 bivših mladih članova Hrvatske narodne stranke, izvijestilo je danas vodstvo HSP-ove podružnice.


Predsjednik osječkoga HSP-a Gordan Matković rekao je na konferenciji za novinare kako su se u javnosti pojavile teze o uključivanju državnih i nekih stranačkih čelnika u osječke lokalne izbore, pri čemu je dodao kako scenarij o dogovoru predsjednika Republike Stjepana Mesića, vodećih ljudi HNS-a Vesne Pusić i Radimira Čačića te čelnika HDSSB-a Branimira Glavaša možda može proći u visokoj politici, ali ne i na lokalnoj razini kada je u pitanju stranačko članstvo.

Vezani članci HSP uz inicijativu \ HSP se priključio referendumskoj inicijativi "Zaštitimo hrvatsku kunu": "Nisu u pitanju samo umirovljenici koji će biti na gubitku i osiromašeni" Slika nije dostupna Predsjednik splitskog HSP-a s još sedam članova istupio iz stranke, tražili ostavku Predsjedništva

>> Pusić protiv koalicije s Glavašem

Ustvrdivši kako nedavno sklopljena koalicija HDSSB-HNS ne donosi ništa novo ni sigurno za život mladih, a uz predsjednika Mesića predvode je Vesna Pusić i Branimir Glavaš, Matković je ocijenio da i bivši osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, kroz osobu Danijele Lovoković, kandidatkinju koalicije HDSSB-HNS za dogradonačelnicu, kao njezin politički sponzor, pokušava utjecati na politički život u Osijeku.

Matković je izrazio zadovoljstvo što su mladi članovi HNS-a to prepoznali, pri čemu je istaknuo da ne bi napuštali takvu koaliciju da je ona perspektivna opcija. Jedan od novih članova HSP-a Tomislav Šabić je rekao da su se odlučili pristupiti toj stranci jer ne podupiru nedavno sklapanje koalicije HNS-a i HDSSB-a na lokalnim izborima u Osijeku, a, ustvrdio je, zadovoljni su radom HSP-a.

Potpredsjednik HSP-a Danijel Srb ocijenio je kako su novi članovi prepoznali tko u Osijeku nudi rješenja za boljitak grada te da je njihov dolazak potvrda ispravnosti politike koju vodi HSP.

Vrdoljak: Htjeli su pozdravljati sa 'Za dom spremni'

Zamoljen da komentira prijelaz mladih članova stranke u HSP predsjednik osječkoga HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je Hini kako su u pitanju 'simpatični i dobri dečki' koji su se, dodao je, odlučili pozdravljati sa 'za dom spremni', ali to nisu mogli raditi u HNS-u pa je logično da su prešli u HSP.

Ocijenio je da prijelaz ili kupnja članova sigurno neće biti presudni za pobjedu na lokalnim izborima, pri čemu je dodao da će idućih dana razgovarati s predsjedništvom stranke o odluci osječkoga HNS-a da na izborima podupre gradonačelničku kandidaturu HDSSB-ova kandidata Krešimira Bubala.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju