Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema što tražiti u politici'

Pusić protiv koalicije s Glavašem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članica Predsjedništva HNS-a Vesna Pusić usprotivila se danas koaliranju osječkog HNS-a s HDSSB-om, dok je, kaže, Branimir Glavaš u toj stranci.

'Ja sam protiv toga i bit ću protiv toga. Znam da Bubalo nije Glavaš, ali dok Glavaš postoji u toj stranci - ne', rekla je Pusić novinarima u Saboru, nekoliko sati nakon što su osječki HNS i HDSSB u Osijeku objavili da će zajedno izići na lokalne izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Ponovila tvrdnje Pusić za Avaz: Konzultirat ćemo se s BiH o gradnji Pelješkog mosta

>> HNS u Osijeku koalira s Glavašem

Uvjerena je da koaliciju s HDSSB-om neće podržati ni Predsjedništvo stranke, koje ogranci u načelu moraju konzultirati kad sklapaju koalicije u županijama ili županijskim središtima. Iako lokalni ogranci ne moraju poslušati naputak Predsjedništva, Pusić je uvjerena da osječki ogranak neće ići protiv volje stranačkog vrha.

'Netko tko je na takav način sudjelovao u ratnim zbivanjima, nema što tražiti u politici'

Na pitanje bi li promijenila mišljenje u slučaju oslobađajuće presude za Glavaša, odgovorila je niječno. 'Vidjet ćemo ako takva odluka dođe, ali po mom mišljenju, netko tko je na takav način sudjelovao u ratnim zbivanjima, nema što tražiti u politici', rekla je Pusić.

Predstavnici osječkog HDSSB- a i HNS-a danas su na konferenciji za novinare u Osijeku izvijestili da će te dvije stranke sastaviti zajedničku listu na izborima za osječko Gradsko vijeće, pri čemu će potpredsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo biti kandidat za gradonačelnika, a predsjednik osječkog HNS-a Ivan Vrdoljak za dogradonačelnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene