Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrelja zadovoljan sporazumom

HSU i HSLS potpisali koalicijski sporazum za grad Pulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatska socijalno-liberalna stranka potpisale su u Puli predizborni koalicijski sporazum za taj grad.

Tom je prigodom predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio zadovoljstvo sporazumom koji je potpisan samo desetak dana nakon koalicijskoga sporazuma na razini Istarske županije. Time je, istaknuo je, ostvarena važna koalicija u dvjema najvažnijim političkim točkama u Istri, a nastavljena je dobra suradnja HSU-a i HSLS-a koja do izražaja dolazi i u Hrvatskome saboru, gdje te dvije stranke imaju zajednički Klub zastupnika.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

'Naše odnose krasi jednostavnost i komunikacija bez ikakvih prepreka. To su dobre osnove za nastavak naše suradnje u ostalim gradovima i općinama u Istarskoj županiji', poručio je Hrelja. Predsjednik istarskoga HSLS-a Sandro Jurman ustvrdio je kako je taj sporazum dokaz političke vjerodostojnosti tih dviju stranaka jer će ta koalicija građanima Istre i Pule ponuditi kvalitetan program radi boljeg života.

'S obzirom na to da je HSU stranka socijalne, a HSLS liberalne orijentacije, uvjeren sam da smo u stanju građanima ponuditi prave programe', izjavio je Jurman. Koalicija HSU-HSLS predstavila je danas i svojega kandidata za pulskoga gradonačelnika Radovana Cveka, člana HSU-a i bivšeg direktora Komunalnog poduzeća 'Herculanea'. On je i bivši član IDS-a iz kojega je zbog osobnih razloga izišao 2002. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene