Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatska socijalno-liberalna stranka potpisale su u Puli predizborni koalicijski sporazum za taj grad.


Tom je prigodom predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio zadovoljstvo sporazumom koji je potpisan samo desetak dana nakon koalicijskoga sporazuma na razini Istarske županije. Time je, istaknuo je, ostvarena važna koalicija u dvjema najvažnijim političkim točkama u Istri, a nastavljena je dobra suradnja HSU-a i HSLS-a koja do izražaja dolazi i u Hrvatskome saboru, gdje te dvije stranke imaju zajednički Klub zastupnika.

Vezani članci Branko Bačić Bačić: "Čvrsto stojimo iza ministra Beroša, niti jedan ministar u posljednjih 20 godina nije se suočio s izazovima s kojima se suočio on" Bolnica u Puli Zamjenik ravnateljice pulske bolnice: "Javilo nam se puno građana sa željom da pomognu, ali nismo znali da će uzimanje volontera biti zakonski toliko teško"

'Naše odnose krasi jednostavnost i komunikacija bez ikakvih prepreka. To su dobre osnove za nastavak naše suradnje u ostalim gradovima i općinama u Istarskoj županiji', poručio je Hrelja. Predsjednik istarskoga HSLS-a Sandro Jurman ustvrdio je kako je taj sporazum dokaz političke vjerodostojnosti tih dviju stranaka jer će ta koalicija građanima Istre i Pule ponuditi kvalitetan program radi boljeg života.

'S obzirom na to da je HSU stranka socijalne, a HSLS liberalne orijentacije, uvjeren sam da smo u stanju građanima ponuditi prave programe', izjavio je Jurman. Koalicija HSU-HSLS predstavila je danas i svojega kandidata za pulskoga gradonačelnika Radovana Cveka, člana HSU-a i bivšeg direktora Komunalnog poduzeća 'Herculanea'. On je i bivši član IDS-a iz kojega je zbog osobnih razloga izišao 2002. godine.