Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Borna Filic/PIXSELL

Mlade volonterke Mosta koje su prikupljale potpise na Trgu bana Josipa Jelačića napadnute su u petak, a reagirala je i policija.


''Taj me događaj duboko potresao, prvenstveno kao ženu, kao majku, a tek nakon toga kao kandidatkinju. Strašno je da se u našem gradu, na središnjem trgu, u sred dana može dogoditi ovako nešto'', istaknula je Škare-Ožbolt koja pretpostavlja da je napad motiviran političkom netrpeljivošću.

Rekla je i kako današnji incident "duboko osuđuje", pozvala je i nadležne institucije na pokretanje kaznenog postupka protiv napadača.

Zoran Milanović Milanović opleo po Plenkoviću: "Čovjek izbjegava zajedničko obilježavanje, sad se pripremite na cirkus u Okučanima"

Vili Beroš Među prvima se prijavili, a još nisu cijepljeni: S platforme CijepiSe izbrisano nekoliko tisuća ljudi

"Naše djevojke i žene se ne smiju ni u kojem trenutku osjećati nesigurno i nezaštićeno. Grad Zagreb mora ostati siguran za sve“, poručila je Škare Ožbolt.

Reagirao i Tomašević

Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba iz stranke Možemo! također je osudio napad.

''Najoštrije osuđujem nasilje nad volonterkama Mosta. Prikupljanje potpisa bilo kojeg kandidata ili kandidatkinje u demokratskom procesu ne smije se ometati na bilo koji način, a kamoli nasiljem. U svakom smislu i u svakoj prilici ovaj grad mora biti siguran za sve'', poručio je. 

Najoštrije osuđujem nasilje nad volonterkama Mosta. Prikupljanje potpisa bilo kojeg kandidata ili kandidatkinje u...

Objavljuje Tomislav TomaševićPetak, 23. travnja 2021.

Napad osudili i iz zagrebačkog HDZ-a

Zagrebački HDZ i HDZ-ov gradonačelnički kandidat Davor Filipović u petak su najoštrije osudili današnji fizički napad na volonterke na štandu Mosta.

"Za takav sramotni čin ne postoji nikakvo opravdanje. U demokratskom društvu politički neistomišljenici trebaju raspravljati argumentima i nadmetati se najboljim rješenjima za budućnost Zagreba. Borba protiv svih oblika nasilja i divljaštva te ovakvih izljeva bijesa i mržnje naš je zajednički prioritet", istaknuli su iz zagrebačkog HDZ-a. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju