Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET DRUGOM KRUGU U ŽUPANIJI

Čačić o borbi protiv HDZ-a: "Što kod mene piše na plakatima? Ništa mi tu ne lutamo. Lijevo Čačić - DA, desno HDZ - NE"

Andrej Plenković posjetio je u srijedu Varaždinsku županiju kako bi pružio podršku stranačkim kandidatima koji su ušli u drug krugi lokalnih izbora. Istaknuo je kako su kandidati HDZ-a ostvarili izvrstan rezultat i da imaju potporu birača. Plenković se nije susreo s koalicijskim partnerom Radimirom Čačićem.

Andrej Plenković nije se u Varaždinskoj županiji susreo sa svojim koalicijskim partnerom Radimirom Čačićem. Štoviše, varaždinskog župana HDZ tamo želi pobijediti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova vodstva Milinović Petryju predao županiju, izvukao i bankovnu karticu: "U četiri godine samo jednom nisam došao na posao, kad sam pao s motora" Bojan Ivošević Otkrio detalje iz djetinjstva Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

A hoće li, te što bi to značilo za suradnju HDZ-a i Reformista, s Radimirom Čačićem u Dnevniku Nove TV razgovarao je reporter Mislav Bago.

"Ako Varaždinci izađu na izbore, a izaći će pretpostavljam, Varaždinska županija od '90. godine do danas nikad nije glasala za HDZ. Nikad", kazao je Čačić i dodao kako se u toj županiji stvari mogu po tom pitanju testirati i gledati crno-bijelo. "To je Milanović i HDZ", dodao je Čačić.

"Tu vidite točno što je, 60:40. Gotovo. Uvijek je bilo, ne samo sada. Josipović, Mesić, uvijek je tako kad se preskoče te stranačke igre. Naravno, u drugom krugu se odlučuje o ličnosti", istaknuo je Čačić.

"Baza stranke u Varaždinskoj županiji"

"Ja sam predsjednik stranke kojoj je baza Varaždinska županija, a ne Split ili Osijek. Mi smo bazično nacionalna stranka s nacionalnom porukom, a naša baza biračka je Varaždinska županija i sjever Hrvatske", rekao je Čačić.

"Naravno, tu sam i ja koji imam autoritet, ne samo kao župan nego i kroz neke godine, brigadir sam Hrvatske vojske, dragovoljac iz Varaždina. To i HDZ-ov dio glasača zna cijeniti", rekao je Čačić.

Radimir Čačić Radimir Čačić i Mislav Bago Foto: DNEVNIK.hr

Na opasku da birači znaju kako HDZ drži novce u svojim rukama, Čačić navodi da je svaki put pobijedio tu stranku.

"Stvari su potpuno jasne, Ministarstvo financija je objavilo podatke i za ovu godinu, mi smo u odnosu na velike županije, veće i po dvaput, najuspješnija daleko županija po povlačenju europskog novca", objasnio je Čačić.

Stvara li se blok protiv HDZ-a?

Na pitanje novinara stvara li se antiHDZ-ovski blok i hoće li izbori biti referendum o toj stranci, Čačić odgovara: "Na puno mjesta će to biti tako. Što kod mene piše na plakatima? Ništa mi tu ne lutamo. Lijevo Čačić - DA, desno HDZ - NE".

O HDZ-u i koliko mogu živjeti, s obzirom na rezultate lokalnih izbora i u Zagrebu, kaže: "Oni mogu opstati, za razliku od drugih jednokratnih pojava tipa ORAHa čiji je jedan čovjek član... oni su za razliku od svih tih pokazali kako su svjesni da treba krvavo u politici raditi i na terenu"

"Radili su i pokazali da bi mogli to napraviti", dodao je Čačić. O biranju suradnika nakon izbora, Čačić navodi kako pravi lider bira ljude od povjerenja.

"Ozbiljan lider, onaj tko je odgovoran prema svojim glasačima uvijek mora izabrati stručnu i apsolutno osobu od povjerenja. Jedanput kad uđu u sustav će shvatiti da moraju imati ljude od povjerenja. To je prva i nulta pretpostavka", zaključio je Čačić..

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene