Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analize u HDZ-u

Plenković je zadovoljan rezultatima izbora, Filipović baš i nije: "Očekivao sam da ću ući u drugi krug". Otkrili i hoće li podržati nekog od kandidata u Zagrebu

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr
U stranačkoj središnjici u ponedjeljak kasno poslijepodne sastalo se Predsjedništvo HDZ-a.

Dan nakon lokalnih izbora vrh HDZ-a sastao se na Trgu žrtava fašizma kako bi raspravili rezultate postignute u prvom krugu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Pred novinare su prvo izašli kandidati za župane Ernest Petry i Ivan Celjak. 

"U ovom trenutku Darko Milinović ima puno manje potencijala nego što ga ima HDZ, Darko Milinović i njegov projekt LiPO znače prošlost na području Ličko-senjske županije“, poručio je nakon sastanka u središnjici HDZ-a kandidat te stranke za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry.

Medijima se obratio i Ivan Celjak, kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije.

"Vrlo smo zadovoljni rezultatima u Sisačko-moslavačkoj županiji u izborima za župana. Pobijedili smo u svim gradovima i svim općinama, u županijskoj skupštini ostvarili smo veliku većinu, imamo 21 vijećnika, od ukupno 37“, kazao je Celjak i dodao kako je Nacionalni stožer s Tomom Medvedom na čelu učinio puno na potresom pogođenom području.

"To se vidi na povjerenju građana, izrazili su svoju volju i vjeru u HDZ i vjeru da će županija biti obnovljena“, poručio je Celjak koji će se u drugom krugu za mjesto župana sučeliti s SDP-ovim Danielom Berdaisom.

Plenković: "Rezultati su dobri"

"Zadovoljni smo i vodstvom u Osijeku gdje vodi Ivan Radić, dobar rezultat je u Splitu. Smatramo da su rezultati dobri i da će nakon drugog kruga biti još bolji", rekao je Plenković.

Za Davora Filipovića, koji nije ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba, Plenković je rekao kako je Filipović velik dobitak za HDZ. 

Upitan za Ličko senjsku županiju, inače HDZ-ovu utvrdu, Plenković je rekao kako je kandidat Petry jedan od "najpolitičnijih kandidata". 

"Uvjeren sam da će on u drugom krugu pobijediti", kazao je. 

Potvrdio je kako će glasati u drugom krugu jer uvijek izlazi na izbore. Komentirao je i situaciju u Zagrebu, rekavši kako je biračko tijelo bilo raslojeno na više kandidata, ali i da je Filipović odličan kandidat. 

"On će imati sjajnu karijeru", smatra. 

"Pozicija HDZ-a je vrlo jasna, prvo birače zovemo da sudjeluju na izborima, a što se tiče odluke vjerujem da će svatko za sebe najbolje donijeti stav", odgovorio je upitan o mogućoj podršci Miroslavu Škori. 

Filipović: "Očekivao sam da ću ući u drugi krug"

Filipović je rekao kako je očekivao da će ući u drugi krug. 

"Ipak rezultat koji sam napravio daje zalog za ubuduće. Gradska organizacija će donijeti odluku, a članovi prema svojoj savjesti, mi smo stranka desnog centra i nećemo pozivati na zaokruživanje broja 3 ili križanje listića", rekao je Filipović. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene