U nedjelju, na dan lokalnih izbora hrvatski državljani s pravom glasa moći će ući u Hrvatsku bez obzira na to iz koje države dolaze.


Iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su to za N1. Dolazak u Hrvatsku iz trećih država zbog glasanja smatrat će se dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga, naravno pod uvjetom da osoba ima pravo glasanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj.

Vezani članci Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika Sindikat u MUP-u kreće u rat, podnose kaznenu prijavu USKOK-u pa tužbu sudu: "Pojedinci najbolje shvate kada ih se imenom i prezimenom udari po džepu" Lokalni izbori, ilustracija Neki će na jesen još jednom birati: Ovog je puta dopunskih izbora u puno više lokalnih jedinica nego prije pet godina

Na te putnike primijenit će se iznimka od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske u smislu posjedovanja BAT ili PCR testa, potvrde o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

U MUP-u podsjećaju da se osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, u suprotnome na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.

Dok borave u Hrvatskoj, glasači se moraju pridržavati svih uputa HZJZ-a. To se odnosi na sve treće zemlje, ne samo na BiH i Srbiju. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju