Skup Miroslava Škore u Sesvetama
Skup Miroslava Škore u Sesvetama Foto: Srednja škola Jelkovec

Kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Miroslav Škoro u subotu je održao politički skup u Sesvetama.


Politički skup kandidata za gradonačelnika Zagreba Miroslava Škore održan je u Sesvetama.

Vezani članci Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković o Milanovićevim izjavama: "Njegova misija su salve uvreda, da to napravi netko u HDZ-u imali bismo revoluciju" Osvanuli predizborni plakati Hrvatskih suverenista 04 Tko tebe plakatom, ti njega pjesmom: Tomašević na originalan način pokazao jesu li ga protukandidati uspjeli iživcirati

Za vrijeme skupa reagirao je ravnatelj Srednje škole Jelkovec Marko Kovačević koji tvrdi da je skup održan na vanjskim terenima škole te da je o skupu obavijestio policiju.

Naime, kako se navodi u njegovoj Prijavi neovlaštenog korištenja školskog igrališta u političke svrhe, skup je održan "na vanjskim terenima Srednje škole Jelkovec". U školi za takvo što, ističu, nisu dali dopuštenje.

"Smatramo takvo ponašanje nedopustivim i želimo se jasno ograditi od istoga", poručili su iz škole u prijavi.

Reagirao Gradski ured za obrazovanje

Reagirao je i zagrebački Gradski ured za obrazovanje. Priopćenje pročelnika ureda Ivice Lovrića prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na obavijest Srednje škole Jelkovec upućenu Gradskom uredu za obrazovanje o održavanju neovlaštene političke aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima Škole od strane saborskog zastupnika i kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, g. Miroslava Škore, članova i simpatizera njegove stranke, i to bez prethodnog obavještavanja ili suglasnosti vodstva Škole, ovim putem apeliramo na g. Škoru i sve kandidate i kandidatkinje na predstojećim lokalnim izborima, političare, članove, simpatizere i aktiviste političkih stranaka da konferencije za medije, okupljanja i druge stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima, bilo vanjskim, bilo unutarnjim, škola i vrtića Grada Zagreba", navodi se u priopćenju.

"Neovlašteni ulazak, uzurpiranje školskih prostora i održavanje stranačkih i sličnih aktivnosti u prostorima odgojno-obrazovnih ustanova samo po sebi predstavlja kršenje niza pozitivnih zakonskih propisa Republike Hrvatske, međutim, podsjećamo također da su sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021 Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti djece, učenika i zaposlenika škola i vrtića svim neovlaštenim osobama do daljnjeg zabranjeni svi posjeti i ulasci u odgojno-obrazovne ustanove na razini Republike Hrvatske, pri čemu je, kako u unutarnjim prostorima ustanove, tako i u dvorišnom prostoru, 'neophodno osigurati dolazak što manjeg broja osoba'", dodaje se u priopćenju.

"Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije g. Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima. Štoviše, u trenutku kad se zbog svakodnevnog povećanja broja zaraženih osoba učenici ne mogu vratiti u škole, već su primorani nastavu pratiti na daljinu, održavanje ovakvog okupljanja u dvorištu jedne odgojno-obrazovne ustanove držimo posebno nedopustivim i skandaloznim!", navodi se.

"Još jednom apeliramo na g. Škoru i predstavnike političkih stranaka da s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti djece i učenika unutarnje i vanjske prostore odgojno-obrazovnih objekata, djecu i učenike ne zlorabe u svrhu samopromocije. Sve nadležne institucije ovim putem pozivamo da poduzmu sve potrebne aktivnosti s ciljem zaštite djece i učenika", zaključuje se u priopćenju iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Komentar Škorine PR službe

Marja Čolak, voditeljica PR službe Miroslava Škore na upit o ovoj temi tvrdi da Škoro u subotu nije bio kod Srednje škole Jelkovec.

"Miroslav Škoro u subotu nije bio kod Srednje škole Jelkovec, bio je na druženju s članstvom na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama i potom je otišao na intervju u Gračane", tvrdi Čolak.

Škoro komentirao na Facebooku

Miroslav Škoro komentirao je cijelu priču na društvenim mrežama. Tvrdi da se radi o "navlakuši" pročelnika Lovrića.

"Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu. Naime, pročelnik Lovrić u odlasku šalje neki dopis, a redakcija JL objavljuje sliku dva moja promidžbena vozila koja su parkirana izvan dvorišta osnovne škole u Jelkovcu. Optužuju me da uzurpiram gradsko zemljište i mole me da ga napustim. Poštovani pročelniče i štovana redakcijo, danas na tom igralištu nisam bio.

Istina je da sam se družio s građanima i članovima DP-a u 11h na Trgu Dragutina Domjanića 6, a u 12,30h sam već bio u Gračanima i davao intervju. Ako pročelnik Lovrić, želi sudjelovati u kampanji šireći neistine o meni, onda bi to mogao na drugi način. Kad toliko ističe navodnu brigu o zagrebačkoj djeci, bilo bi mu bolje da pojasni javnosti zbog čega se tu djecu već godinama truje cajkama s radijske postaje za čije se obilato financiranje pobrinula upravo njegova VD šefica i kandidatkinja, gospođa Jelena Pavičić Vukičević. Žao mi je što su neke redakcije nasjele na ovu navlakušu pročelnika Lovrića koji je dio onoga što u Zagrebu ne valja i što ćemo promijeniti u hrvatskom glavnom gradu", napisao je Miroslav Škoro na Facebooku.
 

Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu....

Objavljuje Miroslav ŠkoroSubota, 10. travnja 2021.