Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoko sučeljavanje

Zaiskrilo između Tomaševića i Škore: ''Vratite stan!''; ''S tom plaćom niste mogli roniti na Tenerifeu''

U posljednjem sučeljavanju uoči drugog kruga lokalnih izbora Tomislav Tomašević pozvao je Miroslava Škoru da vrati stan koji je kupio na temelju povlaštenog kredita.

Kandidati za gradonačelnika Zagreba žestoko su se sučelili na Novoj TV uoči drugog kruga lokalnih izbora.

Mislavu Bagi su Tomislav Tomašević (Možemo!) i Miroslav Škoro (Domovinski pokret) odgovarali na brojna pitanja, a među i njima na ono po čemu ih Zagrepčani pamtiti.

Obojica su istaknula da će ostati upamćeni po transparentnoj vlasti, a na tom je pitanju među njima zaiskrilo.

''Meni dosad još uvijek nisu ništa našli, iako uporno traže bilo kakvu situaciju u kojoj sam se na bilo koji način okoristio'', kazao je Škoro, na što mu je Tomašević ubrzo odgovorio.

Pročitajte i ovo Sučeljavanje Tomislava Tomaševića i Miroslava Škore burna debata nove tv Žestoko sučeljavanje Tomaševića i Škore: Pale teške optužbe i prozivanja, ali veće su iznenađenje teme oko kojih su se složili

''Kako nisu? Pa državna revizija pronašla je da ste otpremninu iz Orfeja dobili nezakonito, i to 350.000 kuna. Isto tako, imali ste povlašteni kredit s 2,5 posto kamate, dok su kamate bile veće od 10 posto za stanove, a niste niti bili zaposlenik HRT-a, jedna od tri osobe koja dobiva takav kredit. Niste imali na to pravo'', kaže Tomašević. Škoro je uzvratio da je on kredit dobio kao i svaki drugi zaposlenik HRT-a te da ga je u roku od dvije godine vratio.

Ronjenje na Tenerifeu

Kaže i da mu se nitko nije javio nakon nalaza državne revizije. ''Kada državna revizija nešto utvrdi, onda državna tijela moraju djelovati. Nitko se nikada nije javio i pitao me bilo što'', tvrdi Škoro.

Tomašević ga je na to pozvao da – vrati stan. ''Evo, ja vas pozivam da vratite 350.000 kuna. Ako je državna revizija utvrdila da je to nezakonito, zašto ne vratite taj novac?'' rekao je Tomašević i dodao da je on pozvao sve institucije da pregledaju njegove nekretnine i račune.

Pročitajte i ovo Sučeljavanje Ivice Puljka i Vice Mihanovića Na Novoj TV i na Dnevnik.hr-u Žestoko sučeljavanje kandidata za Split, neka ih pitanja posebno zbunila: "Vi mene pitate tko je u pravu? Zar vam ja izgledam kao Oliver Mlakar?"

O njegovoj se plaći govorilo i na sučeljavanju. Nakon što je Tomašević kazao da je ona u Zelenoj akciji iznosila 6700 kuna, Škoro mu je rekao kako to nije točno.

''To nije istina, ne možete s takvom plaćom roniti po Tenerifeu'', odgovorio je Škoro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene