Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zasad nemaju kandidata

Pavičić Vukičević nova je predsjednica stranke BM 365: "Bitno mi je da svaki član kaže koga vidi kao kandidata za izbore"

Jelena Pavičić Vukičević
Jelena Pavičić Vukičević Foto: DNEVNIK.hr
Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević obratila se medijima nakon sjednice stranke BM 365.

Pavičić Vukičević kazala je da su održali dvije sjednice, Predsjedništva i Koordinacije za gradske četvrti. Na prvoj sjednici donešena je odluka da Pavičić Vukičević preuzme funkciju predsjednice stranke. 

"Važno mi je da svi članovi dobiju priliku izjasniti se kako vide daljnji rad u stranci, a i koga žele vidjeti za kandidata za gradonačelnika. Proteklih dana isticala su se nova imena, ova stranka počivala je na leđima Milana Bandića, ali on nije bio jedini član", kazala je i istaknula kako joj je bitno da svaki član kaže koga vidi kao kandidata.

"Moram razočarati sve one koji čekaju da se stranka ugasi ili promijeni ime", rekla je. 

Idućeg tjedna predsjednici lokalnih organizacija trebali bi Predsjedništvu predstaviti svoje kandidate za gradonačelnika, a nakon toga Predsjedništvo bira tko će na izbore, najavila je te dodala kako nitko od kandidata ne može izaći na izbore ako nema podršku kolega.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak javio se ispred sjedišta stranke. Kaže kako sve upućuje na to da bi upravo Pavičić Vukičević mogla biti kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Zbog istrage okolnosti smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića jedan je Zagrepčanin dostavio danas kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu. Jarak je objasnio što slijedi.

"DORH će proslijediti prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu koje mora odlučiti što s njom", kazao je Jarak te dodao kako na raspolaganju imaju dvije mogućnosti.

"Mogu je odbaciti kao neutemeljenu i o tome moraju obavijestiti podnositelja kaznene prijave. S druge strane, ako Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaključi da postoje sumnje u počinjenje kaznenih djela mogu naložiti policiji da provede potrebne izvide što znači da ispita svjedoke, prikupi sve moguće dokaze i utvrdi sve okolnosti oko počinjenja tog kaznenog djela", rekao je Andrija Jarak.

Pavičić Vukičević ranije danas nije željela reći ide li u utrku za zagrebačku gradonačelnicu.

"Čitam u medijima pa se moram našaliti – jesam li prelomila ili su me slomili", kazala je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SASTANAK VRHA STRANKE Ide li u utrku za zagrebačku gradonačelnicu i tko je zvao hitnu pomoć kada je preminuo Bandić? "Ne znam. Nisam razgovarala s Natalijom Pricom"

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika cijelu svoju političku karijeru vezana je za preminulog Milana Bandića. Zajedno su počeli u zagrebačkom SDP-u gdje je ona bila tajnica 2000. kada je Bandić prvi put izabran na dužnost. Nakon njegovog odlaska iz SDP-a otišla je za njim te mu pomogla da osnuje novu stranku i to dok je bio u pritvoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "kaosa nije bilo" Jelena Pavičić Vukičević komentirala kazne za kršenje mjera na Bandićevu sprovodu, otkrila i tko će platiti kaznu

Pavičić Vukičević je doktorica znanosti iz područja pedagogije i profesorica komparativne književnosti. Zamjenica gradonačelnika bila je od 2009. do 2013. te ponovno od 2017. godine. Jedanaest godina provela je kao zastupnica u gradskoj Skupštini, kojoj je u jednom trenutku bila i potpredsjednica. Bila je i pročelnica ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a jedan mandat provela je u Hrvatskom saboru. Potpredsjednica je stranke BM 365.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene