Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba negoduje

Hoće li stadion postati prioritet u razrušenom gradu? "Spiskali su novac na rupu bez dna koju na kraju treba rušiti"

Aktualno Galerija Stadion Maksimir - 1 Stadion Maksimir - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stadion Maksimir - 2 Stadion Maksimir - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr Joško Klisović Joško Klisović Foto: DNEVNIK.hr +1 Davor Filipović Galerija 1/6 >>
Trenutačno prva žena Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, na trošak Zagrepčana ruši istočnu tribinu Maksimirskog stadiona. Samo izradu projektne dokumentacije za rušenje, Zagrepčani će platiti 100 tisuća kuna. Igrajući tako na emociju navijača, kupuju se simpatije birača. Je li stadion zaista prioritet uz sve probleme koji pritišću glavni grad Hrvatske?

Mjesec dana od izbora, čak ni izolacija zbog COVID-a trenutačno prvu ženu Zagreba ne drži na mjestu. Danas se videolinkom hvalila aplikacijom Moje sljeme.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

"Još pet dana i vraćam se i ja. Ne samo na staze, nego i na zagrebačke ulice", rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Baš do tada traje natječaj koji je odobrila, a kojim se traži tko će za 100 tisuća kuna izraditi projektnu dokumentaciju za rušenje istočne Maksimirske tribine. Potez je to koji njezini protukandidati ne gledaju blagonaklono.

"Sada glume i fingiraju da idu u konačno rješenje tog problem, a spiskali su više od pola milijarde kuna gradskog novca na rupu bez dna koju na kraju treba srušiti", rekao je Tomislav Tomašević (Možemo!).

Na sličnom je tragu i Davor Filipović (HDZ): "Parcijalna rješenja mjesec dana prije izbora nikako nisu dobra. Dinamo treba nov, europski stadion."

SDP-ov kandidat Joško Klisović rekao je da Pavičić Vukičević nije jedina koja ovakvim odlukama zloupotrebljava ovlasti u predizborne svrhe.

"To radi i premijer Andrej Plenković. Vrlo licemjerno i vrlo nevjerodostojno objašnjava građanima da dodatak za COVID za starije građane nije predizborni trik", rekao je.

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta, smatra da tribinu treba srušiti: "Pitanje je koje treba postaviti gospođi Vukičević i njenom zamjeniku Ottu Bariću je: 'Što će napraviti nakon toga?'"

Bi li stadio trebao biti prioritet?

Bi li stadion trebao biti prioritet u gradu koji je još uvijek razrušen od potresa, gdje skele i dijelovi fasada padaju po prolaznicima, gradu u kojem je proračunska rupa velika kao trećina proračunskih prihoda?

"Sve je prioritet. Međutim, ovo doista sad pred izbore i mislim da nije bilo potrebno raspisivati natječaj jer prvo se treba napraviti prava konstrukcija", rekla je Vesna Škare Ožbolt.

Tomašević smatra da Zagreb zaslužuje stadion po europskim standardima, ali ga ne misli "financirati iz gradskog proračuna pored svih ovih problema". S druge strane, Filipović smatra da "stadion treba biti napravljen u partnerstvu Zagreba, Dinama i HNS-a", a Klisović se slaže s Tomaševićem: "Stadion nije prioritet. Grad neće graditi stadion u smislu financiranja, to će raditi Dinamo. Grad će dati zemljište."

Dok se oni natječu čije je rješenje za stadion bolje, zbijaju se redovi kako se glasovi ne bi rasipali. Mirando Mrsić stao je uz Anku Mrak-Taritaš. Umjesto gradonačelnika, sada želi biti zamjenik.

"Razumijemo se. Programi su nam kompatibilni i ova suradnja je nešto logično", rekao je Mrsić.

I oni smatraju da priču o stadionu treba završiti, ali tek kada se riješe mnogo važniji problemi u gradu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene