Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Sve Vlade kupovale naklonost

Hajdaš Dončić o darovima Vlade uoči izbora: ''Od kralja Aleksandra koji je dijelio gulaš do Plenkovića ništa se nije promijenilo''

Gotovo milijun stanovnika, od umirovljenika do mladih, bit će obuhvaćeno Vladinim darovima u svibnju. Svi oni su i birači. Oporbi je to dovoljan alarm da sve opišu predizbornom kupovinom. Jesu li sve Vlade sitnim darovima kupovale naklonost, u Dnevniku Nove TV govori potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić komentirao je Vladine darove građanima u svibnju. Na pitanje nisu li sve Vlade sitnim darovima kupovale naklonost određenih interesnih skupina, Siniša Hajdaš Dončić kaže da se ''od kralja Aleksandra 30-ih godina 20. stoljeća koji je dijelio gulaš do Andreja Plenkovića na ovim prostorima se u principu se ništa nije promijenilo''.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor SMJENA U KLUPAMA Nakon izbora novi ljudi dolaze u Sabor, ali neki će - sjediti na dvije fotelje: "Koliko su aktivni kolege moji zastupnici, ja ću opet biti najaktivniji" Slaven Hojski - 1 MILETIĆ POBIJEDIO ZA 54 GLASA IDS i SDP poslali prigovore na rezultate izbora: "Svatko od njih tvrdi da ima dokaze da su određeni listići koji su proglašeni važećima - nevažeći"

''Vladajuća stranka koristi za sebe najbolji trenutak. To je politički legitimno. A je li moralno? S moje strane ne jer je to trebalo napraviti puno ranije. A zašto kažem da nije moralno? Trebalo je obuhvatiti druge društvene skupine, a ne samo umirovljenike, nego i nezaposlene i osobe koje imaju mala primanja'', smatra potpredsjednik SDP-a.

Dodaje da građani ''nisu bedasti'' i da će oni sami procijeniti je li riječ o izbornoj kampanji.

''Ako nastavimo tim tempom...''

Hajdaš Dončić otvoreno je priznao da je i sam, kada je bio ministar, u svome kraju gurao neke projekte. ''Ali ja govorim o tajmingu i nečemu što je politički legitimno'', pojašnjava.

Komentirao je i zaduživanje zbog COVID dodatka, povrata poreza mladih, povećanja osnovice plaće državnih službenika i plaćanja duga veledrogerijama.

''Ako se nastavi tim tempom zaduživanje Hrvatske imamo veliku opasnost od inflacije. To bi ugrozilo put Hrvatske prema euru'', objasnio je Siniša Hajdaš Dončić.

Kaže i da će novi gradonačelnici, zbog novca koji će iz proračuna umjesto gradovima otići na povrat poreza mladima, definitivno imati manje novca na raspolaganju. Kada je riječ o povećanju poreza, Hajdaš Dončić kratko kaže da tek treba vidjeti što će učiniti ministar financija Zdravko Marić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene