Ministar zdravstva Vili Beroš na Facebooku je odgovorio na kritike oporbe i njihove najave za opoziv.


Ministar se oglasio nakon što je SDP najavio da će započeti razgovore s drugim oporbenim strankama o postupku njegova opoziva zbog brojnih problema i propusta u resoru kojem je na čelu.  Šef najveće oporbene stranke Peđa Grbin poručio je i da mu je "obveza reagirati na takve svinjarije".

Vezani članci Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Klisović: "Grad ne brine o obrazovanju, Kampus Borongaj godinama stoji..." Tomislav Tomašević Tomašević najavio: "Sutra razgovaramo o inicijativi za opoziv Beroša"

"Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije. I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu nisu se smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu. Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus o zdravstvenoj politici. Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojima svi moraju participirati.

Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako!" napisao je Beroš. 

Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje,...

Objavljuje Vili BerošPonedjeljak, 19. travnja 2021.