Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitali svima

Plenković: ''HDZ je apsolutni, kolosalni pobjednik ovih izbora''; Grbin: ''Birači su podržali SDP''

Aktualno Galerija Andrej Plenković i Peđa Grbin Andrej Plenković i Peđa Grbin Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Peđa Grbin Galerija 1/3 >>
Premijer Andrej Plenković obratio se kao predsjednik HDZ-a na kraju drugog kruga lokalnih izbora. Čestitao je svima koji su osvojili glasove građana na izborima i istaknuo kako je HDZ apsolutni pobjednik izbora.

''Želim čestitati svima koji su dobili povjerenje građana. Želim istaknuti kako je HDZ apsolutni, kolosalni pobjednik izbora'', rekao je Andrej Plenković.

''Zadovoljstvo mi je obratiti se hrvatskoj javnosti i čestitati svima koji su dobili povjerenje birača za obnašanje važnih dužnosti'', rekao je Plenković i zahvalio svima koji su izašli na izbore.

Istaknuo je nakon toga kako je HDZ pobjednik ovih izbora. ''Želim iskazati jedinstven stav cijelog vodstva HDZ-a, a to je da je HDZ apsolutni, rekao bih kolosalni pobjednik ovih izbora. Mi smo osvojili 15 od 20 hrvatskih županija, što se nije dogodilo dosad u povijesti.''

Istaknuo je kako ga žalosti što nisu pobijedili i zadržali kontinuitet u Šibensko-kninskoj županiji. ''Napravit ćemo analizu toga'', rekao je.

Pročitajte i ovo Marko Jelić Novi šibensko-kninski župan Čovjek koji je srušio 30-godišnju vladavinu HDZ-a: ''Bio sam pošten i otvoren, imao sam vrhunske suradnike koji su odlučili zajedno sa mnom mijenjati svijet''

Pročitajte i ovo Ivica Puljak fizičar u politici Tko je Ivica Puljak? Suradnika se ne odriče ni zbog prijetnji i seks-afere, a priznaje jednu ovisnost: "Kad skrivaš od vlastite djece..."

''Od šest najvećih gradova, HDZ je dobio u tri, nažalost nismo pobijedili u Splitu, ali smo prvi put otkad je hrvatske demokracije pobijedili u Osijeku. U Splitu mi je doista žao što Vice Mihanović nije nastavio kontinuitet politike Andre Krstulovića Opare. Mislim da je to šteta. Mislim da će ostati teška ljaga na ovim izborima, da je izabran čovjek koji je javno obznanio da je antisemit. To je sramota. Od zamjenika očekujem da odmah napusti to mjesto, a od Puljka da se što prije javno ogradi od takvih poruka'', zaključio je Plenković.

Podsjetimo, u Zagrebu je pobijedio Tomislav Tomašević, u Splitu Ivica Puljak, u Osijeku Ivan Radić, a u Rijeci Marko Filipović.

Obraćanje Peđe Grbina, predsjednik SDP-a

''Birači su podržali SDP, dali su nam povjerenje na brojnim mjestima i pokazali da žele promjene. Rekli su ne korupciji, ne klijentelizmu, ne nepotizmu. To je ono što nas, kao jednu od najvećih straka u Hrvatskoj, obvezuje da isto radimo u budućnosti, da gradimo bolju Hrvatsku'', rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

''Hrvatska kao zemlja jednakosti, to je Hrvatska kakvu želimo i Hrvatska kakvu želi većina birača. Od sutra nas čeka puno posla, posla u saboru, u županijama, u gradovima i općinama. Na nama je da izgradimo jednu lijevo progresivnu budućnost Hrvatske'', rekao je Grbin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene