Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija alarmantna

Čačić oštro kritizirao Stožer, traži pooštravanje mjera: "Ovo je izvan svake kontrole. Nema više alibija, najgori smo u Europi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Varaždinskoj je županiji situacija s epidemijom alarmantna. Županija je trenutačno najgore područje u Europi po novozaraženima na 100.000 stanovnika u tjedan dana. Župan Radimir Čačić traži nove mjere, a Nacionalnom stožeru upućuje oštre kritike.

Situacija s epidemijom u Varaždinskoj županiji sve je gora. Čačić je tim povodom rekao kako je zatražio strože mjere.

"Apsolutno ništa od ozbiljnih mjera nije se poduzelo. Nacionalni stožer odbio je i one minimalne - zatvaranje ugostiteljskih objekata u 20 sati", kazao je Čačić u razgovoru za N1.

U Varaždinskoj županiji kafići se sada zatvaraju u 22 sata. "To ima i većina drugih županija u kojima nije ovakvo stanje. Situacija s 550 ugostiteljskih objekata i pet inspektora je izvan svake kontrole", dodao je Čačić.

Asimptomatsko više od 50 posto testiranih

Navodi kako je asimptomatskih osoba u posljednjih sedam dana čak 50,8 posto.

"Imamo nevjerojatnu situaciju da se kontinuirano prodaje direktno lažna priča koja govori da su druge zemlje u Europi gore. Igramo opasnu igru. Hrvatska se penje u samu špicu svjetskog broja umrlih. Određeni broj nije trebao još umrijeti, netko za to mora preuzeti odgovornost", smatra Čačić i dodaje kako je odigrana igra bad guy, good guy u kojoj županije predlažu mjere, a Stožer ih prihvaća ili odbija.

"Ako Stožer na razini države želi preuzeti odgovornost za ovo kuda idemo, neka to javno kaže. Ugostitelji će dobiti kompletnu naknadu za rad ako se zatvore", ističe Čačić, koji smatra da je rješenje sprječavanje kontakata.

Zarazu prenose mladi, žrtve su stariji

"Zarazu prenose ljudi od 20 do 40 godina, a žrtve su oni stariji. Nije to lockdown, nismo ga imali ni u prvoj fazi. Tražimo da se zaustave sva okupljanja u zatvorenim prostorima. Nema više alibija, najgori smo u Europi", objasnio je Čačić.

"Bezočna je laž da restriktivne mjere ne daju rezultate. Svi koji su uveli mjere imaju pad, a mi imamo rast. Inzistiram da se prihvate mjere za Varaždinsku županiju", poručio je Nacionalnom stožeru.

"Govorimo o ozbiljnim stvarima, ovo nije prostor za politikantstvo. Tražim da se u Varaždinskoj županiji zabrani rad ugostiteljskih objekata, a okupljanje na otvorenom limitira", istaknuo je Čačić.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 8 Pozitivne 3164 osobe, umrlo njih 49 Četiri županije imaju rekordan broj zaraženih, dvije najveći broj smrtnih slučajeva. U Osječko-baranjskoj preminulo sedmero oboljelih

Pročitajte i ovo Kafić, ilustracija Završena istraga Varaždinac pozitivan na koronu bio s medicinarima pa otišao u kafić: Policija podnijela kaznenu prijavu

Na pitanje novinara misli li da se ministar zdravstva Vili Beroš zarazio u Varaždinu, kaže: "A što se čudimo? Što se nas tiče, cijela Županija će ići na testiranje danas, uključujući i mene."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene