Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena istraga

Varaždinac pozitivan na koronu bio s medicinarima pa otišao u kafić: Policija podnijela kaznenu prijavu

Kafić, ilustracija
Kafić, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Varaždinski policajci završili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjiim Varaždincem koji je, iako pozitivan na koronavirus, bio u kontaktu s posjetiteljima kafića i djelatnicima jedne zdravstvene ustanove.

47-godišnji Varaždinac kazneno je prijavljen za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Naime, 31. listopada oko 10:30 policija je dobila dojavu da COVID pozitivna osoba krši mjeru samoizolacije i liječenja u kući.

Muškarca su zatekli oko 11 sati u jednom kafiću u Varaždinu. Nakon toga je sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezen na adresu boravišta.

Kako je utvrđeno, 47-godišnjak je bez korištenja zaštitne maske u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije toga s više djelatnika jedne zdravstvene ustanove.

"O navedenom je događaju izvještena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, radi poduzimanja mjera i radnji iz njihova djelokruga rada. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", priopćeno je iz PU varaždinske.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 8 Pozitivne 3164 osobe, umrlo njih 49 Četiri županije imaju rekordan broj zaraženih, dvije najveći broj smrtnih slučajeva. U Osječko-baranjskoj preminulo sedmero oboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna gdje se zarazio? Javio se Beroš nakon što je potvrđeno da ima koronu: Pozvao sve da koriste aplikaciju STOP COVID-19

Inače, sedmodnevni broj novootkrivenih slučajeva u Varaždinskoj županiji opet je prešao vrijednost 1500, a od utorka je, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, županija europska regija s najvećim brojem novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene