Obavijesti Video Pretražite Navigacija
solidarnost je bitna!

Kad se žene udruže - skupljaju pomoć za bolnice i obitelj stradale djevojčice: ''Sve je to malo po malo, ali...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženski Lions klub Grič pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za osoblje bolnica. I inače pomažu onima kojima je najpotrebnije, a sad su to liječnici, ali i obitelj djevojčice stradale u potresu u Zagrebu.

Prvi hrvatski ženski Lions klub uskoro će proslaviti 25 godina postojanja, a već godinama slave pomaganje najpotrebitijima. LC Grič u akciji je prikupljanja pomoći za bolnice. Dostavili su bijele majice kratkih i dugih rukava i maske za liječnike i medicinsko osoblje.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna donacija kine Prva pošiljka: Iz Šangaja u Zagreb stiglo 12,5 tona medicinske opreme

''Bitna je solidarnost, mi pomažemo ljudima u nevolji'', izjavila je za DNEVNIK.hr članica Kluba Rebeka Mesarić Žabčić. Na posljednju akciju potaknula ih je situacija u kojoj su se zbog epidemije koronavirusa našli liječnici koji danonoćno rade i premoreni su, a nedostaje im opreme. ''Donirala je jedna banka, našli smo sponzore, a uključili su se i Hrvati iz Švicarske, Međimurci'', rekla nam je.

Njezina kolegica iz Kluba, inače epidemiologinja, Diana Mayer kaže da se uvijek odazivaju kad nekome treba pomoći, a sad su saznali za potrebe bolnica za bijelim majicama . ''Digli smo na noge sve koje poznajemo i poslali nekoliko paketa majica i maski bolnicama'', kaže Mayer i naglašava da je svaki prilog dobrodošao.

Pozivaju da se slušaju preporuke Stožera

Pomogli su i jednoj obitelji iz Like, uplatili su im novac kako bi si mogli kupiti drva za ogrjev. ''Sve je to malo po malo, ali kad bi svatko tako skupio bilo bi odlično'', rekla je skromno. Dodaje da su otvoreni za sve upite, za pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama, novcu... ''Svaka članica doprinese koliko može'' kaže. Naglašava da Lions klub poziva građane da slušaju upute Stožera civilne zaštite, da treba ostati doma, paziti na razmak i pravilno prati ruke. Zaključuje da je u svemu velika i uloga medija koji prenose te upute i smiruju paniku.

Lions klub pomoći će i obitelji djevojčice stradale u potresu. Mesarić Žabčić kaže da su im se dan nakon potresa javili iz Kluba u Trstu i zatražili broj računa na koji mogu uplatiti novac za žrtve potresa. ''Dijete nažalost ne možemo vratiti, ali da bar malo pomognemo obitelji'', rekla je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene