Medicinska oprema iz Šangaja
Medicinska oprema iz Šangaja Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Policija će pratiti konvoj od Zračne luke do skladišta Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom.


Danas je u Zagreb iz Šangaja sletio zrakoplov tvrtke China Eastern Airlines kojim je stiglo 12,5 tona medicinske opreme potrebne za borbu protiv virusa COVID-19. Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH preuzeli su navedenu opremu te su zaduženi za daljnji transport i logistiku, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Vezani članci Turisti polako dolaze, hoteli ne otvaraju - 6 Kreće borba za svakog gosta: Hoteli se otvaraju na kapaljku, cijene apartmana niže i do 40 posto Nacionalni stožer civilne zaštite, Krunoslav Capak Nova nula: U Hrvatskoj danas nema novooboljelih, a još devet osoba je ozdravilo

Riječ je o prvom od letova kojima će iz Kine pristizati oprema potrebna zdravstvenom sustavu i svim službama.

Ujedno, sinoćnjim dolaskom 10 tona zaštitne opreme letom iz Šangaja u Frankfurt, Vlada Republike Hrvatske je osigurala preko 20 tona zaštitnih maski, zaštitnih odijela i zaštitnih naočala. Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite su organizirali kamion koji će opremu iz Frankfurta prevesti u Hrvatsku.

Također, zaduženi su i za prihvat robe, a policija će pratiti konvoj od Zračne luke do skladišta Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom.