Učionica, ilustracija - 3
Učionica, ilustracija - 3 Foto: Getty Images

Čitav razred iz OŠ Marjan u Splitu nije došao na nastavu nakon što se djed jednog od učenika zarazio koronavirusom. Ravnateljica je nazvala roditelje kako bi ih o tome obavijestila, a oni su odlučili kako neće djecu poslati na nastavu.


Ravnateljica osnovne škole Marjan u Splitu, Zdenka Barović, potvrdila je da je djed jednog od učenika četvrtog razreda pozitivan na koronavirus. Ona je to doznala u utorak i odmah javila svim roditeljima, te im prepustila odluku hoće li djecu poslati na nastavu, javlja N1. Niti jedno dijete nije došlo.

Vezani članci Koronavirus, Francuska Lockdown se isplatio: Imaju najmanje novih slučajeva zaraze od kolovoza, no jedna brojka im se vrlo sporo smanjuje Nikola Grmoja Most se protivi drakonskim kaznama za kršenje mjera, Grmoja: "Tražimo da o tome odlučuje Sabor dvotrećinskom većinom"

Dječak kojem je zaražen djed je u samoizolaciji, a epidemiolozi nadziru njegovo zdravstveno stanje.

Inače, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 11 novooboljelih što je velik skok nakon mirnog perioda u kojem smo dnevno bilježili tek jednu ili nijednu novozaraženu osobu.